ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Η εικόνα της Παναγίας ''η φωτίζουσα τη διάνοια των παιδιών''

Μια σπάνια εικόνα της Παναγίας
Η εικόνα βρίσκεται στη Ρωσία στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Spasopreobrajensκ) της πόλης Ρίμπινσκ, κυβερνείο του Γιάροσλαβ.

Η εμφάνιση αυτής της εικόνας οφείλεται στην πίστη των Ορθοδόξων ότι η Παναγία μεσιτεύει στον Κύριο για να δωρίσει στους ανθρώπους πνευματικές και σωματικές ευεργεσίες, μεταξύ των οποίων και ο φωτισμός του νου και της καρδιάς από τη θεϊκή αλήθεια.

Οι άνθρωποι προσεύχονται σ’ αυτή την εικόνα για να φωτίσει το μυαλό των μαθητών και για καλή πρόοδο.
Οι γονείς που διαπιστώνουν ότι τα παιδιά τους δυσκολεύονται να καταλάβουν τα μαθήματά τους τρέχουν σ’ αυτήν την εικόνα για να προσευχηθούν, στην Παναγία και στο Σωτήρα-Χριστό, να τους φωτίσει το νου και να προοδεύσουν.

Περιγραφή της εικόνας
Η Παναγία και ο Χριστός είναι αγιογραφημένοι όρθιοι, έχοντας τα σώματά τους τυλιγμένα σ’ ένα μανδύα, έχοντας ως φόντο τον έναστρο ουρανό. Τα κεφάλια τους, τα οποία έχουν χρυσές κορώνες, βγαίνουν από την κορυφή ενός κωνοειδούς κορμού, ο οποίος απεικονίζεται ως μανδύας.

Το βρέφος Ιησούς ευλογεί με το δεξί χέρι. Δεξιά και αριστερά βρίσκονται δύο άγγελοι όρθιοι και δύο γονατιστοί στα σύννεφα και οι οποίοι κρατούν ένα αναμμένο κερί.
Στο πάνω μέρος είναι αγιογραφημένα τρία Χερουβείμ και στο κάτω μέρος ένα Χερουβείμ με ανοικτά φτερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: