ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αρχιμ.Ιωάννου Κοστώφ-Το όργωμα των δοκιμασιών και ο θερισμός τους


Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ, Το όργωμα των δοκιμασιών κι ο θερισμός τους, Νo pain, no gain, Περί Δοκιμασιών 2, Αθήνα 2012, σσ. 323.


Ο π. Ιωάννης Κωστώφ συνεχίζει να επεξεργάζεται, με το πλούσιο απολογητικό υλικό, που διαθέτει και συνεχώς εμπλουτίζει στο αρχείο του, το θέμα του Σταυρού και της Ανάστασης. Το παρόν βιβλίο του αποτελεί τρόπο τινά συνέχεια του βιβλίου “Οι θλίψεις και το όφελός τους”. Εξ ου και ο υπότιτλος του παρόντος βιβλίου “Περί Δοκιμασιών 2”.

Στο βιβλίο αυτό ο π. Ιωάννης δουλεύει πρώτιστα με υλικό από την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες, ενώ στο βιβλίο του “Οι θλίψεις και το όφελός τους” αντλεί πρωταρχικά από τη θύραθεν Γραμματεία, την Ιστορία, σύγχρονους απολογητές κτλ..

Και τα δύο βιβλία είναι γραμμένα σε στρωτή ευανάγνωστη γλώσσα, εντυπωσιάζουν τον αναγνώστη με τον πλούτο του υλικού που έχει αποθησαυρίσει ο καλός συγγραφέας και δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που οι θεολόγοι, οι ιερείς, οι κατηχητές κτλ. καλούνται τακτικά να απαντήσουν.

Συγχαίρουμε τον καλό συγγραφέα για τον απίστευτα μεγάλο όγκο της παραγωγής και για την έκδοση τόσων πολλών και αξιόλογων βιβλίων, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που έπληξε την πατρίδα μας.

Το έργο είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας ομάδας πνευματικών τέκνων του π. Ιωάννη που ανιχνεύουν και δακτυλογραφούν το υλικό που στη συνέχεια επεξεργάζεται ο π. Ιωάννης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: