ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Εκπρόσωπος του Ρώσου Πατριάρχη συναντήθηκε με τον φυλακισμένο Ιωάννη της Αχρίδας

Ο Ρώσος μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας,  συναντήθηκε, χθες, στην κλινική «Μητέρα Τερέζα» στα Σκόπια με τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη της Αχρίδας κατά τη διήμερη επίσκεψή του στα Σκόπια ερχόμενος από τη Βουλγαρία.

Ο Ιλαρίωνας που είναι πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μετά τη συνάντηση με τον έγκλειστο στις φυλακές Ιωάννη της Αχρίδας, επισκέφθηκε τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ και τον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως σημειώνει τοπικό δημοσίευμα της Οχρίδας.

Σύμφωνα με το σκοπιανό δημοσίευμα ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων, Στέφανο, με στόχο τη ρύθμιση της κανονικής κατάστασης αυτής της εκκλησιαστικής δομής.

Η επίσκεψή του στο κλινική όπου νοσηλεύεται ο Ιωάννης (Γιοβάν) της Αχρίδας, αποτελεί ένδειξη του σεβασμού και της εκτίμησης από το Πατριαρχείο της Ρωσίας,  προς την καταδιωκόμενη από το σκοπιανό κράτος,  Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας, η οποία είναι και η μόνη αναγνωρισμένη στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: