ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Γράφει ο Κ.Π.

Ελληνίδα δημοσιογράφος, διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου, με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, αρνήθηκε να μεταβεί στα Σκόπια και να μεταδώσει...
ρεπορτάζ με το όνομα Μακεδονία. Συγκεκριμένα η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια, επέβαλε αυτή την αποστολή του διεθνούς αγγλόφωνου δικτύου.

Η δημοσιογράφος, που καλύπτει γεγονότα με αποστολές σε επικίνδυνες ζώνες σε όλο σχεδόν τον κόσμο, πήρε εντολή να μεταβεί στην περιοχή των επεισοδίων και να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική «Μακεδονία» όπως της τόνισαν. Η διαφωνία της ήταν κάθετη. Σαν Ελληνίδα σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να πει το όνομα Μακεδονία.

Όταν της τόνισαν ότι όλα τα ΜΜΕ διεθνώς την αποκαλούν Μακεδονία ήρθε σε δίλλημα. Να λειτουργήσει επαγγελματικά, όπως ήθελε το κανάλι η να ακούσει τη συνειδησή της σαν Ελληνίδα; Η δημοσιογράφος τους πρότεινε να αναφερθεί με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας όπως την αναφέρουμε.

Το δίκτυο επέμενε να αναφερθεί στο όνομα Μακεδονία η Βόρεια Μακεδονία. Η δημοσιογράφος προς τιμής της άκουσε την καρδιά της και την συνειδησή της σαν Γνήσια Ελληνίδα, και ματαίωσε την αποστολή της στα Σκόπια. Αντίθετα  άλλη δημοσιογράφος Ελληνικής καταγωγής άλλου δικτύου έκανε το αντίθετο. Υπουργείο εξωτερικών ακούς;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: