ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Γιατί σηκώνονταν όρθιοι οι ευλαβείς Μικρασιάτες όταν έβλεπαν να περνάει από μπροστά τους μια έγκυος γυναίκα;


Γιατί σηκώνονταν όρθιοι οι ευλαβείς Μικρασιάτες όταν έβλεπαν να περνάει από μπροστά τους μια γυναίκα ευρισκόμενη σε ενδιαφέρουσα;
Το διάβασα σε κάποιο θρησκευτικό βιβλιαράκι...(ίσως στο βίο του π. Αρσένιου του Καππαδόκη,δεν θυμάμαι ακριβώς, όποιος θυμάται καλύτερα ας ενημερώσει,(θα είμαι ευγνώμων...) ...πριν χρόνια το διάβασα και ξαφνικά το θυμήθηκα, σήμερα, περιστέρι μου.

Να σου πω, λοιπόν, γιατί σηκώνονται όρθιοι με σέβας,στο αντίκρισμά της ;
άκουσον άκουσον επίπεδο λεπτότητος ψυχής των απλοϊκών εκείνων ανθρώπων, -που δεν ήταν παρα-μορφωμένοι και αθεόφοβοι νεαντερταλάκο μου- όπως πολλοί από μας, σήμερα-άκου και φρίξον!

Σηκώνονταν όρθιοι, διότι- λέει- σκέφτονταν ότι ίσως η έγκυος γυναίκα -γνωστή ή άγνωστη- που περνούσε, ίσως να κυοφορούσε στην κοιλιά της αγόρι.
Το αγόρι μεγαλώνοντας- ξαναλέει- ίσως αφιερωνόταν στο Θεό και ίσως να γινόταν δεσπότης, ε και γι αυτό, από σεβασμό προς το μελλοντικό επισκοπικό αξίωμα που θα αποκτούσε το αγέννητο παιδί,
οι απλοί χριστιανοί άνθρωποι της Μικρασίας, σηκώνονταν όρθιοι- με θεοφιλή διάθεση- όποτε πέρναγε από μπροστά τους, έγκυος γυναίκα!
-Απίστευτη διαφορά ήθους, των τότε και των σήμερα!Απίστευτη, πράγματι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: