Πέρασαν επτά χρόνια από την ημέρα εκείνη που ο Θεός απεκάλυψε το θαυμαστό σημείο στην Εκκλησία, το άφθαρτο λείψανο του εναρέτου Ιερομονάχου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Φθιώτιδος, Γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου. Είναι και παραμένει κατά θεία οικονομία άφθαρτο και αναλλοίωτο, όπως ήταν την πρώτη ημέρα της ανακομιδής.
Πού είναι τώρα εκείνοι που συνετάραξαν μέσω τηλεοράσεων και ραδιοφώνων το πανελλήνιο και το σύμπαν ολόκληρο, υβρίζοντες και βλασφημούντες και διακηρύττοντες με κομπασμό ότι πρόκειται περί... «μουμιοποίησης» και «θα λιώσει» και άλλα παρόμοια;
Ο αείμνηστος ιατροδικαστής Πάνος Γιαμαρέλλος είχε τότε ειπεί: «Εάν στο διάστημα ενός έτους δεν λιώσει, τότε να πάρετε λαμπάδες και να πάτε να τον προσκυνήσετε».
Ο Γέροντας Βησσαρίων κρίθηκε από τον λαό και τιμήθηκε από τον Θεό. Το άγιο λείψανό του είναι σημείο ουράνιο που ενισχύει την πίστη και την ελπίδα. Και ο χρόνος και ο τρόπος της φανέρωσης του ιερού λειψάνου του έχει την πνευματική ερμηνεία του.
Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και συγκεκριμένα ο δραστήριος ποιμενάρχης της κ. Νικόλαος προέβη στην παρακάτω δήλωση προς πολλούς επωνύμους και ανωνύμους αποδέκτες:
«Μετά την δυσωδία των σκανδάλων που είχαν γίνει αφορμή χλεύης και ονειδισμού της πίστης στα στόματα των εκκλησιομάχων, ήλθε ο Θεός να μας πει ότι υπάρχουν άγιοι κληρικοί, άγνωστοι και ταπεινοί με χάρη και ευωδία Χριστού. Και τον καιρό που ήταν στην επικαιρότητα η καύση των νεκρών απεκάλυψε ο Θεός την αξία και αγιότητα των σωμάτων διά της αφθαρσίας του σώματος του Γέροντος Βησσαρίωνος. “Θεός όπου βούλεται, νικάται φύσεως τάξις”. Εάν οι δημοσιογράφοι εκείνοι που τότε αμφέβαλαν και ονείδισαν την Εκκλησία, είναι πράγματι υπηρέτες της αλήθειας, ας έχουν το θάρρος να αποκαταστήσουν την αλήθεια που κακοποίησαν».
Σ. ΤΖ.
Όσιε Βησσαριωνα πρέσβευε υπερ ημών...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν 3 χρόνια που επισκέφτηκα με έναν φίλο μου, το Ιερό Σκήνωμά του στον στενό χώρο που φυλλάσεται και χωρίς να υπάρχει κανείς μέσα στον ναϊσκο αυτό (και μέσα στο μοναστήρι ακόμα - ήταν 4 το μεσημέρι, Δεκέμβρης μήνας) μύρισα ευωδία που απ 'οσο και αν ψαξαμε με τον φίλο μου αν προερχεται απο κάποια πηγή (π.χ. θυμιατό ή λιβανιστήρι) δεν βρήκαμε τίποτα...