Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ


  Τρεις φωτογραφίες και σχετικό βίντεο που δείχνουν τον Στρ\τη Ιωάννη Σκουληκάρη κατά την διάρκεια της νοσηλείας του στο «404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο» το 1947, ο οποίος κατά την διάρκεια της στρ\κης του θητείας αιχμαλωτίστηκε την 21-06-1949 στην περιοχή των Αγράφων ο ίδιος και η διμοιρία του, από συμμορίτες του ‘’Δ.Σ.Ε.’’ υπό την ηγεσία του Καπετάν Γιώτη (ο μετέπειτα το 1974 Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Χαρίλαος Φλωράκης).

  Ο Στρ\της Ιωάννης Σκουληκάρης υπέστη μεσαιωνικά βασανιστήρια καθώς αρνήθηκε να ενταχθεί στον ‘’Δ.Σ.Ε.’’, κόβοντάς του τα αυτιά την μύτη, μαχαιρώνοντας τον στο λαιμό και στο στήθος, και στο τέλος δίνοντας του και την χαριστική βολή με τσεκούρι, και αφού θεώρησαν οι βασανιστές του πως είχε πεθάνει τον άφησαν άταφο εκτεθειμένο στο χώρο του μαρτυρίου όπως και τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

 Για καλή του τύχη περίπολος των Λ.Ο.Κ. που είχε ενημερωθεί για δράση των κομμουνιστοσυμμοριτών στην γύρω περιοχή βρήκε τόσο τον ίδιο όσο και τους νεκρούς συντρόφους του, όπου διαπιστώθηκε να είναι ο μόνος επιζών και ημιθανής, όπου και μεταφέρθηκε άμεσα στην Αθήνα και τελικά διασώθηκε χάρις τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στρ\κων ιατρών και νοσηλευτών (οι πρωτότυπες φωτογραφίες είναι δωρεά του αξκου ε.α. κ.Φ.Γ.,και για ευνόητους λόγους το ονοματεπώνυμο κατόπιν επιθυμίας του δωρητή δεν εμφανίζεται)
Στο παρακάτω ''link'' μπορείτε να δείτε σε βίντεο τον στρ\τη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν, και την συνέντευξη που έδωσε, όπου όμως ο ήχος κατά την δεκαετία του 1980 αφαιρέθηκε.

https://archive.ert.gr/47547/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου