Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Τα Χριστούγεννα άλλη μια σφαγή ματωσε το έδαφός της Νιγηρίας


 Τα Χριστούγεννα άλλη μια σφαγή ματωσε το έδαφός της Νιγηρίας. Το #plateau_massacre στοίχισε την ζωή σε 160 ανθρώπους και άλλοι 300 τραυματιστηκαν στην Νιγηριανή Πολιτεία Plateau. Ανεξαρτήτως ηλικίας, παιδιά, γυναίκες, γέροι, σφαγιάζονται τακτικά στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της Νιγηρίας όπου συνορεύουν με τον Βορρά. Όπως στην πολιτείαKaduna πιο πριν και στην Nasarawa επίσης.

Φυσικά στα δυτικά media, οι σφαγές αυτές αποδίδονται ψευδώς σε έναν δήθεν πόλεμο γαιοκτημόνων και εργατών γης, όμως η πραγματικότητα αφορά ένα ατόφιο, ξεκάθαρο ρατσιστικό έγκλημα με βάση πρωτίστως την θρησκεία και δευτερευόντως την φυλή.

 Για όποιον θέλει να ξεκινήσει να ενημερώνεται για τα βασικά, μπορεί να ξεκινήσει από το λήμμα "List of Massacres in Nigeria" στην Wikipedia, (ναι, υπάρχει αφιερωμένο λήμμα γι' αυτό το θέμα). Και εκεί θα δει ποιες φυλές και ποια θρησκεία είναι υπεύθυνη για τις σφαγές αυτές.

Όμως, απωτερη ευθύνη έχουν όλοι όσοι κλείνουν τα μάτια εμπρός σε μια γενική πίεση που ασκεί ο αφρικανικός Βορράς (ισλαμιστικός στην πλειοψηφία του) στον αφρικανικό Νότο που είναι Χριστιανικός.

Και ευθύνη έχουν και όσοι κατάγονται από εκεί και κουνάνε το δάχτυλο προς την Ελλάδα, δήθεν για ρατσισμό, όταν στην Πατρίδα τους συμβαίνουν καθημερινά τέτοια φυλετικά και θρησκευτικά εγκλήματα.
Για εσένα μιλάω Γκιάννις Antetokounmpo που μια λέξη μέσα στα Χριστούγεννα δεν βρήκες να πεις για τα αίσχη που συμβαίνουν στον τόπο καταγωγής σου.
Για εσένα που ξέχασες πως η φυλή σου, οι Igbo πριν 60 χρόνια είχαν 850.000 νεκρούς από τους διωγμούς στον Βορρά και την βαρβαρότητα των Fulani και των Hausa.

 Για εσένα που κάνεις πως δεν βλέπεις τις σφαγές αθώων ειρηνικών ανθρώπων στην Πατρίδα των γονέων σου και τον διαρκή εξισλαμισμό και την εθνοκάθαρση που διαπράττεται εκεί, όπως και στην υπόλοιπη Αφρική και τον διαρκή εμφύλιο πόλεμο που διατηρεί την μετανάστευση σε υψηλά επίπεδα και την οικονομική ανάπτυξη κοντά στο μηδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου