Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Μέγκελε


Δεν πειράζει όμως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ας γίνει και κατάμαυρος ο ουρανός και ας βρέξει πέτρες, γαία πυρί μιχθήτω... εμείς δεν φοβόμαστε. Έχουμε την επιστήμη!
Οι άγιοι αυτοί άνθρωποι, οι επιστήμονες, εργάζονται ημερόνυχτα για το καλό μας στα εργαστήριά τους (που χρηματοδοτούνται αφειδώς, με αστρονομικά ποσά, εκ μέρους καθ'όλα ανιδιοτελών δισεκατομμυριούχων, των οποίων τρέμει το φυλλοκάρδι μην συμβεί και πάθουμε κανένα κακό).
Οπότε, ηρεμήστε: Ο στρατός αυτός αγίων ανθρώπων είναι έτοιμος, με τις σύριγγες γεμάτες από θαυματουργά σκευάσματα στα χέρια... να μας απαλλάξει από πάσα νόσο και δυσχέρεια βίου!
Και προπαντός, μην είσαστε αχάριστοι. Να κάνετε, μάλιστα, και ένα εικονοστάσι σε μια γωνιά του σπιτιού σας, να τοποθετήσετε τις φωτογραφίες τους και να τους θυμιάζετε κάθε μέρα ανελλιπώς. Για να μην πλανηθείτε... σαν τους 'ψέκες' που είναι τόσο αχάριστοι, ικανοί να βρουν ψόγο μέχρι και σε μορφές όπως ο δόκτορας Μέγκελε.


1 σχόλιο:

  1. > Ο άγιος Ισαάκ τονίζει: «Ουδέποτε φταίει ο άλλος για κάποιο παράπτωμα, πάντοτε φταις εσύ».

    Δεν φταίνε αυτοί.
    Εμείς φταίμε.
    Και, εδώ που τα λέμε, όταν παραδίνεις την εξουσία να διαχειρίζονται την ζωή σου σε άτομα όπως τους ένοικους του κΥνοβουλίου, τους ένοικους των πανεπιστημίων, τους ένοικους των τηλεοπτικών σταθμών, και όλους τους λοιπούς ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ που λόγω της άνθισης της αξιοκρατίας σε αυτή τη χώρα βρέθηκαν στην κορυφή της εκάστοτε εξουσίας, τότε σίγουρα φταις εσύ και όχι αυτοί.

    Πάρτε και ένα βίντεο δώρο:
    https://t.me/davidavocadowolfe/131682

    Και ένα σχετικό σχόλιο που είχα γράψει σε άλλο ιστολόγιο:

    Για να αλλάξει κάτι σε ένα "δημοκρατικό" πολίτευμα σαν το σημερινό, είτε πρέπει να αλλάξουν όλοι οι πολίτες (ή έστω η πλειοψηφία από αυτούς), είτε να πάψει να υπάρχει "δημοκρατία".
    Η πιθανότητα για το πρώτο είναι μηδενική. Ούτε τα μυαλά αυγατίζονται, ούτε αποκτάνε ξαφνικά οι άνθρωποι ευαισθησίες που δεν είχαν στο παρελθόν. Ειδικά όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν επίτηδες περαστεί από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σαν μοναδικό σκοπό να τους κάνει ζώα.
    Αν υπάρχει κάποια ελπίδα, αυτή βρίσκεται στο δεύτερο. Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί είχαν αυτοκράτορες και βασιλιάδες και όχι "δημοκρατία". Η δημοκρατία πάντα οδηγεί στην καταστροφή, όπως έγινε και στο χωριό της αρχαίας Αθήνας, όπου εφαρμόστηκε μια δημοκρατία πολύ πιο λογική και μελετημένη από την δική μας αυτοκαταστροφική "δημοκρατία".
    Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που οι Αμερικάνοι "εκδημοκράτιζαν" χώρες της μέσης ανατολής και της Αφρικής. Πολύ δύσκολα ελέγχεις έναν δικτάτορα που έχει ότι επιθυμεί και κάνει ότι θέλει. Αλλά ανετότατα πείθεις για το οτιδήποτε έναν ολόκληρο λαό, που είναι τηλεορασόπληκτος, δεν έχει ιδέα τι παίζεται στην γεωπολιτική σκακιέρα, και υποκινείται από ζωώδη ένστικτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή