Ήταν ξημερώματα της 20ης Μαίου 1941 και ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄έπρεπε πλέον να φύγει βιαστικά από την έπαυλη του Οπλαρχηγού Βολάνη - στα Περιβόλια έξω από τα Χανιά - όπου παραλίγο να κυκλωθεί από τα σμήνη των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών που έπεφταν τριγύρω σαν ακρίδες.
Ο Βασιλεύς για μια στιγμή κοντοστάθηκε στην πόρτα της έπαυλης.
-" Έλατε γρήγορα, Μεγαλειότατε"...του είπε ο Υπασπιστής του .."δε πρέπει ούτε λεπτό να χάνουμε."
- "Και η σημαία ; " είπε ο Βασιλεύς "Πως είναι δυνατόν να την αφήσουμε;"
Και με το αυστηρό του βλέμμα έδειξε το ακρινό μπαλκόνι όπου κυμάτιζε μια μικρή γαλανόλευκη σημαία, με το στέμμα.
-"Πολύ καλά" του είπε ο υπασπιστής "Πηγαίνετε εσείς Μεγαλειότατε κι εγώ θα σας την φέρω έπειτα"
-"Όχι δεν πάω πουθένα. Πρώτα απ΄όλα η σημαία!
Και έμεινε ακλόνητος στην θέση του παρ΄όλο που κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε επέτεινε τον κίνδυνο αφάνταστα.
Ώσπου την έφεραν, την δίπλωσε με επιμέλεια και την έκρυψε στον μανδύα του.
Παρακαλώ πολύ, θα ήθελα την πηγή του γεγονότος αυτού με τον Βασιλιά Γεώργιο Β΄και τη Σημαία στην Κρήτη. Θα σας ήμου πολύ υπόχρεως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ.
Ιωάννης Κ. Μπουγάς
Email: ioannis.bougas@sympatico.ca
Τι να φοβόταν δηλαδή, επρόκειτο να υποδεχθεί τους συμπατριώτες του γερμανους
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή ηταν Γερμανος δεν σημαίνει ότι αγαπούσε τους ναζί.
ΔιαγραφήΚύριοι μη τρελαθούμε...αρχίσαμε τα βασιλοφρονικά...δεν μας έφταναν οι γερμανοτσολιάδες πολιτικοί, τωρα μας θυμίζετε τους γερμανοδανούς πρώην βασιλιάδες...η απόλυτη υποκρισία ... ποιά σημαία και ποιος βασιλιάς Γεώργιος... Τη σημαία μόνο Έλληνας την πονάει , όλα τ'άλλα είναι παραμυθάκια της Χαλιμάς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχετε ένα ωραίο και σοβαρό blog..κρίμα αν είστε βασιλόφρονες
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πηγή του άρθρου βρίσκεται κάτω δεξιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Κύριος Καδδας θα μπορούσε τουλάχιστον να βαλει πηγή στο τελος του κειμένου.
ΔιαγραφήΚαλά,είδαμε και τους Έλληνες πολιτικούς.Για κλάματα..Βασιλόφρονες δεν είμαστε ωστόσο δεν είμαστε και άφρονες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι να λυπαται κανεις για την καταντια μερικων υποτιθεται ελληνων και υποτιθεται χριστιανων. Ποιος νοημων ανθρωπος που παρακολουθει την θεια Λειτουργια δεν ακουσε ποτε οτι αρχιζει με την εκφωνηση ''ευλογημενη η βασιλεια του ....κλπ''.Χριστιανος υποτιθεται ,και με μισος κατα της βασιλειας ,στην σημερινη εποχη,δειχνει οτι ειναι κομματοσκυλο.Η βασιλεια εχει πολλα χρονια που περασε ,μονο κατι γραφικοι αμυαλοι και μικρονοες εμειναν να βριζουν και να ειρωνευονται κατι που αγνοουν παντελως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο τουλάχιστον περίεργο δημοψήφισμα της 22ας Νοεμβρίου του 1974, όπου το 69,2% του ελληνικού λαού απεφάνθη υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας, το κύριο επιχείρημα των «δημοκρατικών», οι οποίοι ήταν και οι μόνοι που ακούγονταν, αφού κάθε αντίθετη φωνή είχε στραγγαλιστεί, ήταν «να φύγει η ξενόφερτη δυναστεία των Γλίξμπουργκ και να έχουμε Ελληνα Πρόεδρο».
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πράγματι οι «ξενόφερτοι» βασιλιάδες έφυγαν. Εφυγαν αυτοί που έκαναν τον σταυρό τους όταν πήγαιναν στην εκκλησία και ασπάζονταν το ιερό ευαγγέλιο και την Κυριακή της Ορθοδοξίας απήγγειλλαν το «Σύμβολο της πίστεως» («Πιστεύω εις έναν Θεόν…»). Και στη θέση τους ήρθαν ευσεβείς χριστιανοί, οι οποίοι, αντί να ασπαστούν το ευαγγέλιο, κάνουν μια ελαφριά υπόκλιση, με τον Αρχιεπίσκοπο να χαμογελάει αμήχανος.
Και τώρα εμείς χαιρόμαστε, διότι έφυγαν οι ξενόφερτοι. Και μια και μιλάμε για δημοψηφίσματα. Στο δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου στις 12 Ιουνίου του 1973, υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας είχε αποφανθεί το 78,4% του ελληνικού λαού. Τηρουμένων των αναλογιών, δεν τη λες και κολοσσιαία διαφορά.