Το Νόμπελ Ειρήνης φέτος όπως είναι γνωστό, δόθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιλογή που συγκέντρωσε παγκοσμίως αρνητικά σχόλια.
Ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες υπήρχε και μία ελληνική, η οποία είχε υποβληθεί και είχε γίνει αποδεκτή από την Επιτροπή Νομπέλ στις 8-12-2011. Αυτή, αφορούσε στον πατέρα Γερβάσιο κατά κόσμονΙωάννη Ραφτόπουλο, τον "Άγιο των Φυλακισμένων". Ο ίδιος δε, δεν γνώριζε τίποτα γι' αυτή την υποψηφιότητα, την πληροφορήθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο "Άγιος των φυλακισμένων" πατέρας Γερβάσιος, γυρίζει τις φυλακὲς μοιράζοντας ηθική, πνευματικὴ και υλικὴ βοήθεια στους φυλακισμένους.
Δυστυχώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα vimaonline.gr, η ελληνική υποψηφιότητα δεν στηρίχθηκε ούτε από τον πρωθυπουργό της χώρας, ούτε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αντιθέτως, φήμες θέλουν τον έναν εξ αυτών, να προτείνει για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, απόμαχο Γερμανό πολιτικό, που συνέβαλε στην ενοποίηση των δύο Γερμανιών.
Ανάμεσα στους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών από τις πέντε ηπείρους που πρότειναν και στήριξαν αυτή την υποψηφιότητα του "Άγιου των Φυλακισμένων", είναι και ο γνωστός μας από τα δημοτικά της Γλυφάδας, ενεργός πολίτης και πρ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Καραπάνος.
Με επιστολή του, τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσο και στον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, εκφράζει την αγανάκτηση και απογοήτευσή του, αφού κανένας τους δεν στήριξε αυτή την ελληνική υποψηφιότητα.
2 σχόλια:
Ευτυχώς που δεν το πήρε το νόμπελ! Και εξηγούμαι:
Το νόμπελ ειρήνης το έχουν πάρει κατά καιρούς διάφοροι άνθρωποι, όχι απλώς ανάξιοι για έναν τόσο φημισμένο τίτλο, αλλά επιπλέον, οι οποίοι θα έπρεπε να πάρουν το αντίστροφο, ένα νόμπελ πολέμου μάλλον.
Απορώ με εκείνους που ακόμα δίνουν αξία σε αυτό το βραβείο (όχι μόνο σε αυτό για την ειρήνη, αλλά και στα υπόλοιπα) και δεν έχουν αντιληφθεί ότι από το 1960 (τουλάχιστον) δίνεται αποκλειστικά για πολιτικές σκοπιμότητες.
Κανένας αξιόλογος άνθρωπος δεν πήρε οποιοδήποτε νόμπελ, εκτός κι αν υπήρχε κάποιος άλλος λόγος να του δωθεί. Κι ας μην κοροϊδευόμαστε κι εμείς: Αν δεν ήταν οι πολιτικές σκοπιμότητες ούτε ο Σεφέρης, ούτε ο Ελύτης, ούτε ο Σολτζενίτσιν θα έπαιρναν νόμπελ.
Όσον αφορά τον ιερέα των φυλακών, θα πρέπει να είναι τρισευτυχησμένος που δε χρειάστηκε να φορέσει αυτόν τον σιχαμένο τίτλο. Άτυχος ήταν που τον πρότειναν, τυχερός ήταν που δεν το πήρε. Άσε που το χειρότερο πράγμα για έναν χριστιανό είναι να πάρει ένα τέτοιο βραβείο.
Το θέμα δεν ειναι αν το πήρε ή οχι.Το θέμα είναι οτι δεν τον υποστ'ηριξαν οι συμπατριώτες του
Δημοσίευση σχολίου