ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Από τη γιορτή του Οσίου Δαβίδ της Θεσσαλονίκης

   Αποτέλεσμα εικόνας για οσιου δαυιδ θεσσαλονικης 2017 μονη λατομου
Ιερά μονή Λατόμου η αλλιώς Οσίου Δαβίδ Θεσσαλονίκης. Τι μεγαλειώδες κρυφό στους ντόπιους μέρος; Τι αγιότητα εκπέμπει αυτός ο τόπος; Είναι αλήθεια ότι αυτά τα ταπεινά εκκλησάκια, όπως του Οσίου Δαβίδ, ανεβάζουν την ψυχή του προσκυνητή ψηλά, πολύ ψηλά, κοντά στον θρόνο του Κυρίου. Σε κατανεύσουν, σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε άλλες εποχές, πρωτοχριστιανικές, ευλογημένες, όμορφα παραδοσιακές.

  Έτσι και φέτος λοιπόν ολοκληρώθηκε σήμερα η πανέμορφη πανήγυρι του Οσίου μας. Πλήθος κόσμου κατέκλεισε τον ναό, ανθρώποι κάθε ηλικίας, που παρα την φοβερή ζέστη, όπως ομολογήσαν, δεν μπορούσαν να μην έρθουν για την αγάπη του Οσίου.
 Ο καθηγούμενος της Ιεράς μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, στην οποία υπάγεται ο Όσιος Δαβίδ, πατέρας Βαρνάβας Γιάγκου, παρέστη τόσο στον πανηγυρικό εσπερινό, όσο και στην πανηγυρική Θεία λειτουργία,
οπού μίλησε με πολύ αγάπη για τον Όσιο, εγκωμίασε τους ασκητικούς του αγώνες, τον πόθο, τον ερωτά, που έδειξε προς τον Χριστό και προέτρεψε το ποίμνιο να αγαπήσει με τον ίδιο τρόπο τον πολυεύσπλαχνο Θεο. Ακόμα συμμετείχαν και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ελάμπρυναν με την παρουσία τους την πανήγυρι.

  Το χαριτόβρυτο Ιερό λείψανο του Οσίου ευλογούσε και αγίαζε τους πιστούς προσκυνητές. Πολλά θαύματα έχουν κατά καιρούς γίνει, ο Όσιος είναι ζωντανός και ακούει τους καημούς, τους πόνους, τις πίκρες, τα παράπονα, κάθε ανθρώπου.
Αυτός ο Άγιος τόπος, που βρίσκετε η Μονή, μέσα στα πανέμορφα σοκάκια της Άνω πόλεως, αξίζει μέρα με την μέρα, να γίνετε γνωστότερος, όχι τόσο στους εκτός της Ελλάδος, οι οποίοι τον επισκέπτονται καθημερινά απ όλα τα μέρη της γης λόγω του ότι αποτελεί μνημείο της UNESCO,αλλά στους ιδίους τους Έλληνες, οι οποίοι πολλές φορές αναζητούν, ως διψασμένα ελάφια, τόπους ησυχίας και ηρεμίας για να προσευχηθούν και δεν βρίσκουν, να λοιπόν που υπάρχουν. Ας διαδοθεί λοιπόν αυτή η σύγχρονη κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που κρύβει τόσους πνευματικούς θησαυρούς με πρώτο, μοναδικό σε όλο τον κόσμο και καλύτερο το πανέμορφο Ψηφιδωτό του νεαρού Χριστού στην θέση της πλατυτέρας, προς ωφέλεια των ανθρώπων.

  Τέλος θα ήταν παράλειψη μας αν δεν ευχαριστούσαμε, τον πρωτοπρεσβύτερο πατερά Παναγιώτη Καραγιάννη, συνταξιούχο Κληρικό της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπηρέτησε χρόνια σε αυτό το εκκλησάκι και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του, καθώς και την παλιά νεωκόρο κ. Ευμορφία, η οποία αφιέρωσε κυριολεκτικά όλη της την ζωή, προς δόξαν του Οσίου Δαβίδ.
   Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας αυτό το πανέμορφο μνημείο να διατηρηθεί για πολλούς ακόμα αιωνες,να γίνουν σύντομα οι απαραίτητες εργασίες για την διατήρηση του και να αποτελεί πάντοτε ενα κόσμημα, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά όλης της Ελλάδος. ΑΜΗΝ.

Μετά τιμής.
Αγις Μπεκιάρης, 
πτυχιούχος Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια: