ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, πληρώνουμε την ολοκληρωτική αποτυχία της παιδείας σε πλανητικό επίπεδο


  Ο  επικίνδυνος «θεσμός» της δημόσιας εκπαίδευσης


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ το πως είναι δυνατόν σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία να είναι ανίκανη να εφαρμόσει έστω και τον πιο απλό συλλογισμό, ή το γιατί είναι εντελώς ανίκανοι να διακρίνουν ανάμεσα στη σαχλαμάρα, το ψέμα και το λογικό επιχείρημα;
   Αναρωτηθήκατε ποτέ το πως είναι δυνατόν να βγαίνει ένας Βασιλακόπουλος ή ένας δημοσιογράφος και να πιστεύουν όλοι την κάθε χαζομάρα τους; Εάν ναι, τότε γνωρίστε έναν από τους κύριους λόγους γι αυτά...

 Το σύστημα της φερόμενης ως παιδείας. Λίγα πράγματα στη ζωή αναδεικνύουν τόσο τεράστια ισχύ εξουσίας όσο το δημόσιο σχολείο. Γιατί, ποιός άλλος «θεσμός» εφαρμόζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο εκτεταμμένα, τόσο μονοδιάστατα, τόσο καθολικά, τόσο κεντρικά ελεγχόμενα, πάνω σε τόσο απερίγραπτα δεκτικά μυαλά; Κανένας.

 Σε καιρό ειρήνης για τα παιδιά και τους νέους δεν υπάρχει τίποτα πιο χυδαίο από το να εξαναγκάζεσαι να περνάς ένα τεράστιο μέρος του χρόνου σου σε ένα συγκεκριμένο σχολείο όπου ΔΕΝ μπορείς να αλλάξεις τους δασκάλους, να τρώς στη μάπα καθημερινά την άπειρη μετριότητα και μιζέρια τους, με κάποιους άλλους (...πολιτικοί ή τα .... φιλαράκια τους) να αποφασίζουν το πως και τι θα διδάσκεται και όλοι όσοι δουλεύουν σε αυτό να μην έχουν καμιά απολύτως ευθύνη για τίποτα και κανένα συμφέρον να κάνουν τη δουλειά τους σωστά αφού έχουν το απόλυτο μονοπώλιο.

  Όποιος δεν το σιχαίνεται αυτό το συγκεκριμένο τύπο σχολείου, δεν έχει προφανώς παρακολουθήσει προσεκτικά για να δει ποιά είναι τα «φρούτα» που παράγει. Αίσχος! Αίσχος! Αίσχος! Λίγα πράγματα είναι πιο άδικα, αυταρχικά, σιχαμερά, επικίνδυνα και καταστροφικά από τον θεσμό του δημόσιου σχολείου. Σήμερα σε μεγάλο βαθμό πληρώνουμε την ολοκληρωτική αποτυχία της παιδείας σε πλανητικό επίπεδο. Κάποιοι θα έλεγαν ότι προσπαθήσαμε αλλά αποτύχαμε.
Όοοοοοχχιι κύριοι.
Σχεδιασμένο ήταν. Το έκαναν έτσι το σχολείο για να ξέρουν με τι πράμα, τι υποκέιμενο (κυριολεκτικά) θα έχουν να κάνουν στο μέλλον.
Ένα πραγματικά αποτελεσματικό σύστημα παιδείας θα σας ήταν εντελώς μη αναγνωρίσιμο.
facebook/Σταύρος Κατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: