ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Μου λένε: «γιατί ανακατεύεις στα πάντα τον Θεό;!»


 Είναι κάτι που το συναντώ συχνά: Μου λένε: «γιατί ανακατεύεις στα πάντα τον Θεό;!»

  Η απάντηση είναι απλή, απλούστατη: Διότι Αυτός είναι το θεμέλιο των πάντων. Βγάλε Αυτόν και καταρρέουν όλα. Μα όλα, κυριολεκτικά! Χωρίς Αυτόν τίποτα δεν μπορείς να κρατήσεις όρθιο! Αργά ή γρήγορα θα σωριαστεί κάτω και θα γίνει κομμάτια, όποιες προσπάθειες και αν σκαρφιστείς για να το στηρίξεις.
Είναι σαν να αποπειραθείς να κάνεις αριθμητική θεωρώντας ανύπαρκτο τον αριθμό 'ένα' του αριθμολογίου. Δεν γίνεται! Είναι αδύνατον! Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο νους έτσι. Δεν το επιτρέπει η βιολογική του συγκρότηση. Μπλοκάρει, και οδηγεί σε τυφλά ανεμομαζόματα. Και, κατ'επέκτασιν, δεν μπορεί να οικοδομήσει τίποτα που να'χει θεμέλιο και λογική -φέρουσα 'λόγο' δηλαδή- διάρθρωση. (Ματθ. 7.24-27)

  Άλλωστε, χωρίς να συνυπολογιστεί ο Θεός δεν μένει λόγος για υπολογισμό του οτιδήποτε. Αν όλα είναι ένα αναίτιο και άσκοπο χαοτικό μείγμα ύλης
(1) που καταλήγει, δια του βιολογικώς νοούμενου θανάτου, στο πλήρη αφανισμό... τότε προς τι όλες οι συζητήσεις μας, οι προσπάθειες μας να πείσουμε περί 'σωστού' και 'λάθους'. 
 Τη απουσία ενός υπερβατικού και αυθύπαρκτου κεντρικού σημείου αναφοράς, σε σχέση με τι μπορεί να θεωρηθεί κάτι 'σωστό' ή 'λάθος'!

 Μάλιστα, σε μια τέτοια περίπτωση (όπου ο Θεός θεωρείται ανύπαρκτος και ο βιολογικώς νοούμενος θάνατος εκμηδένιση) γιατί όχι να πατήσεις το κουμπί και να στείλεις εκατομμύρια ανθρώπων και ζωντανών στον θάνατο. Στην μακαριότητα του μηδενός θα τους έχεις στείλει... ένθα ουκ έστι πόνος και στεναγμός... αλλά ύπνος αιώνιος, ανονείρευτος, αδιατάρακτος και μη διακόψιμος! Καλό θα τους έχεις κάνει δηλαδή! Θα τους έχεις απελευθερώσει από τα όποια βάσανα του κόσμου!
Αυτό δεν δηλώνουν όλοι αυτοί οι ''προοδευτικοί'' όταν μας λένε 'δεν φοβάμαι τον θάνατο, διότι όταν θα'ρθει εγώ θα'μαι απών'; Τότε, ποιος ο λόγος να έχουν αναστολές στο να στείλουν άλλους -ακόμη και εκατομμύρια άλλων- στην μακαρία αυτή 'απουσία'!
(2)

Πραγματικά, είναι να εκπλήσσεσαι όταν βλέπεις αθεϊστές -και ιδίως πτυχιούχους από πανεπιστήμια- να μιλάνε περί ηθικής, περί 'σωστού' και 'λάθους' κλπ. Κανονικά, αν ήταν όντως συνεπείς με τον αθεϊσμό τους, θα'πρεπε να μην μιλούσαν καθόλου για όλα αυτά.
Αλλά μωραίνει Κύριος...
*
1. Το τι είναι η ύλη... άλλο ένα μεγάλο ερώτημα!
2. Με ποιο ''καθησυχαστικό'' ψυχο-νοητικό τέχνασμα νομίζετε ότι διαπράττονται (από πτυχιούχους ιατρικής μάλιστα) οι τόσες εκτρώσεις κάθε μέρα στον κόσμο μας; Ένα τέτοιο θεωρητικό αθεϊας και ''προοδευτισμού'', ακριβώς, είναι που επιστρατεύεται για να φιμωθεί η ανυπόφορη ενοχή τέτοιων πράξεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: