ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Άκουσε μία φωνή από την εικόνα της Παναγίας:«Μην ανοίξεις την πόρτα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος»



«Αν έγραφα όσα πέρασα στην ερημο από τούς Εβραίους,θα γέμιζα τόμους»..λέει με νόημα ο γέροντας!
  Ποτέ δεν μιλούσε για την ζωή του στην ερημο ,μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις σε μοναχούς πρός χάριν νουθεσιας.
 Θα αναφέρω μόνο ένα σε αυτήν την ανάρτηση.
   Ένα από τα αμέτρητα βραδυα του στην έρημο βρισκόταν στο μικρό του εκκλησάκι όπως πάντα και αγρυπνουσε κάνοντας τον κανόνα του. Ήταν πολύ αργά,και ξαφνικά άκουσε μια γυναικεία φωνή να ζητάει βοήθεια! Ο γέροντας ξαφνιάστηκε,κάποιος άνθρωπος στην ερημο ζητάει βοήθεια.Δεν μπορούσε να το αγνοήσει. Και ξεκίνησε να βγει έξω από το ασκητηριο του να δει τι συμβαίνει. 
Πριν όμως ανοίξει την πόρτα να βγει από το εκκλησάκι του,ακούει μια γυναικεία φωνή προερχόμενη από την ιστορική εικόνα της Παναγίας στο τέμπλο του Ναού,και να του λέει:
 «Μην ανοίξεις την πόρτα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος »,ο γέροντας τα έχασε πάγωσε στην θέση του,αμέσως έτρεξε στην Παναγία και έπεσε σε θερμή Προσευχή μετά δακρύων..
  
  Όταν πέρασε πολύ ώρα και άρχισε να ξημερώνει,βγήκε με προσοχή και ανεβεικε ψηλά στα βράχια σε ένα ασφαλές μέρος στο οποίο μπορούσε να δει έξω. Και τότε βλέπει την θλιβερή κουστωδία που ετοιμάζονταν να φύγουν,είδε μια γυμνή γυναίκα και πολλούς Εβραίους στρατιώτες με όπλα!!
Προφανώς έβαλαν την γυμνή γυναίκα με σκοπό να βγει ο γέροντας έξω και να τον πιάσουν ότι κάτι έκανε με την γυναίκα,όμως η Παναγία που πάντα τον σκεπάζε με την χάρη της τον έσωσε! Προφανώς τον είχαν δει οι Εβραίοι στρατιώτες καθώς έκαναν ασκήσεις σε κάποιο σημείο στα βράχια στην κατοχή του Σινα από αυτούς,και τον φθονησαν ίσως να είχαν μάθει και το βίωμα του και εξαγριωθηκαν ακόμη ποιο πολύ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να μιλήσουμε όμως και για την αγία Μαρία του Παρισιού και τον άγιο Δημήτριο Κλεπίνιν για τη στάση (και τη δράση) τους προς τους Εβραίους;
:)