ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Φιλάνθρωποι...οπαδοί...


Το Tartan Army είναι μια ονομασία που έχει δοθεί στους οπαδούς της Εθνικής Σκωτίας. Έχουν βραβευτεί από αρκετές οργανώσεις για την ήρεμη συμπεριφορά τους, καθώς και για το κοινωνικό τους έργο Ορισμένες φορές, βέβαια, έχουν υποστεί οξεία κριτική για ορισμένες συμπεριφορές τους, όπως το γιουχάισμα του Βρετανικού Εθνικού Ύμνου Το όνομα του συνδέσμου σημαίνει ''Ο Στρατός που Φορά Ταρτάν'' και αναφέρεται στο ύφασμα ταρτάν, το παραδοσιακό καρώ σκωτσέζικο ύφασμα από το οποίο φτιάχνονται τα κιλτ, εθνική φορεσιά της Σκωτίας.

Η Tartan Army βραβεύτηκε στα πρώτα International Scot Award, ως τμήμα της τελετής Scottish Politician of the Year που διοργανώνει η εφημερίδα The Herald, για το κοινωνικό της έργο.
 Η Tartan Army Children's Charity (TACC) είναι αναγνωρισμένη φιλανθρωπική οργάνωση την οποίαν διευθύνουν Σκωτσέζοι οπαδοί, μαζεύοντας χρήματα για τα φτωχά παιδιά στη Σκωτία αλλά και στις χώρες όπου ταξιδεύουν οι οπαδοί της ομάδας.
 Η TACC έχει συνεισφέρει οικονομικά σε βοήθεια προς ανάπηρα και τυφλά παιδιά στην Ουκρανία, τη Γεωργία και τα Σκόπια Το 2009, £30,000 δωρήθηκαν σε δυο εγχειρήματα για ορφανά παιδιά και παιδιά των δρόμων στη Νότια Αφρική, όπου η Tartan Army έλπιζε να βρεθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010.
Η TACC, η οποία αποτελεί την επίσημη εκπρόσωπο της SFA στις κοινωνικές της δράσεις, οργανώνει επίσης εκδρομές για άπορα παιδιά από τη Σκωτία για να πάνε να δουν την ομάδα τους να ααγωνίζεται στο Χάμπντεν Παρκ.
 Οι κύριότεροι τρόποι εξασφάλισης χρημάτων από την TACC είναι μια μηνιαία λοταρία και το TACC Kiltwalk, μια ετήσια πεζοπορική διαδρομή 26 μιλίων με την παρουσία χορηγών από το Χάμπντεν Παρκ ως το Λοχ Λόμοντ. Μία άλλη σημαντική φιλανθρωπική οργάνωση είναι η Tartan Army Sunshine Appeal, η οποία συγκέντρωσε £10,000 για να βοηθήσει τα θύματα της καταστροφής του Τσέρνομπιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: