ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Τα τσαρούχια των Ευζώνων ενοχλούν την ΠτΔ!



Αδιανόητο: Τα τσαρούχια των Ευζώνων ενοχλούν την ΠτΔ! Εντολή Σακελλαροπούλου στην Προεδρική Φρουρά να μην βροντούν από τις 8μ.μ. ως τις 8π.μ.!
 Ο «τσαρουχόδρομος» είναι μια σειρά από ιδιαίτερες πλάκες στο πεζοδρόμιο που εκτείνεται από την Ηρώδου του Αττικού μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Τον ακολουθούν κατ’ επανάληψιν κάθε μέρα οι Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς. Η πορεία τους έχει ένα τυπικό και έναν συμβολισμό.
Αλλά αυτά δεν τα γνωρίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάθε λίγα μέτρα τα τσαρούχια των Ευζώνων βροντούν ρυθμικά στον δρόμο αυτόν που συμβολίζει την πορεία του έθνους δια των αιώνων. Και κάθε κτύπος του τσαρουχιού στο έδαφος είναι μήνυμα. Προς όσους πέρασαν και προς όσους έπεσαν. Ο βρόντος του τσαρουχιού λέει προς όσους πότισαν με το αίμα τους την ελληνική γη, πως ο αγώνας συνεχίζεται. Πως και σήμερα υπάρχουν άξιοι Έλληνες που τιμούν την φουστανέλα και βροντούν τα τσαρούχια. Αλλά αυτά δεν τα γνωρίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Οι Εύζωνοι, κάθε φορά που διανύουν τον «τσαρουχόδρομο» είναι οι αγγελιαφόροι των σημερινών γενεών των Ελλήνων προς όσους πέρασαν και προς όσους θα έλθουν ότι σε αυτήν την γωνιά της γης ο ελληνισμός πατά με στιβαρά βήματα. Αλλά αυτά δεν τα γνωρίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Κώστας Γουμάτης

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο Χριστός να μας ελεησει