ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Τί ζητούσε ένας Κινέζος Άγιος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων;

 Ο γνωστός και φίλος μας , ευλαβέστατος Ιερέας πατήρ Ν.,προσεβλήθη από κορωνοιό , την 3η/11/2020 και νοσηλεύθηκε σε διάφορες κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, σε πολύ βαρειά κατάσταση , μέχρι την 23η /4/2021, οπότε επέστρεψε στο σπίτι του , συνεχίζοντας και πάλι με φυσιοθεραπεία, σχεδόν , μέχρι τον Οκτώβριο 2021.

Απίστευτη η ταλαιπωρία του, στο διάστημα της πολύμηνης νοσηλείας του , αλλά απίστευτη και η βοήθεια που δέχθηκε από πολλούς Αγίους, μεταξύ των οποίων και της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Εφραίμ της Ν.Μάκρης , αλλά και ενός Κινέζου Αγίου, τον οποίο δεν γνώριζε και ερχόταν με το γκρουπ των γιατρών, του έδινε θάρρος και του χαμογελούσε.
Όπως ο ίδιος μας διηγείται , κατά τη νοσηλεία του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, έβλεπε πάρα πολλά, αλλά δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε τα πόδια του, ούτε τα χέρια του, νόμιζε ότι οι πατούσες του είχαν αποκοπεί, είχε παραλύσει.
Μόνο το κεφάλι μπορούσε να γυρίζει δεξιά και αριστερά.
Μας περιέγραψε φανερά συγκινημένος ο παππούλης:
" Περνούσαν οι γιατροί, έβλεπα, με κοίταζαν, εγώ άκουγα, αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω.
Μέσα στο γκρουπ των γιατρών, θυμάμαι, ένας γιατρός ήταν Κινέζος, το πρόσωπό του..τα ρούχα του..
Αυτός πάντα , όταν περνούσε μου χαμογελούσε και έλεγε:
- Παπα- Ν. , μη φοβάσαι, θα γίνεις καλά, και χαμογελούσε.
Μια μέρα, όπως περνούσε από δίπλα μου, μου λέει :
- Παπα - Ν , άνοιξε το στόμα σου.
Το άνοιξα και με ένα σπρέυ με ψέκασε μέσα.Ήταν πολύ πικρό και τον μάλωσα,τον έδιωχνα, αυτός όμως ήταν πάντα με το χαμόγελο..."
Όταν επέστρεψε στο σπίτι του κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του, έψαξε στους Κινέζους Αγίους της Ορθοδοξίας, να βρει ποιός ήταν ο Άγιος που τόσο σου συμπαραστάθηκε και τον βοήθησε, διότι καταλάβαινε ότι ήταν Άγιος, αλλά δεν τον γνώριζε.

Με μεγάλη συγκίνηση αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον Κινέζο γιατρό του Νοσοκομείου, στο πρόσωπο του Αγίου Μητροφάνη Τσι Σουνγκ.
Πρόκειται για τον πρώτο Κινέζο Ιερέα που είχε χειροτονηθεί από τον Άγιο Νικόλαο Ιαπωνίας, στη Κίνα, και διακόνησε επί 15 χρόνια την Ιεραποστολή.
Σφαγιάσθηκε την 11η Ιουνίου 1900 μαζί με την πρεσβυτέρα του Τατιανή, τους γιους του Ησαία και Ιωάννη, τη νύφη του Μαρία, τη διδασκάλισσα Αγία Ία , μαζί με 70 Χριστιανούς που είχαν καταφύγει στην οικία του καθώς και άλλους 222 Κινέζους μάρτυρες, από τη μυστική εταιρία πολεμικών τεχνών "ΟΙ ΠΥΓΜΑΧΟΙ".
Η μνήμη του, όπως και των συν αυτώ μαρτύρων τιμάται την 11η Ιουνίου.

Ο Άγιος Μητροφάνης Τσι- Σουνγκ , ο πρώτος Κινέζος Ιερέας του Υψίστου, ήταν ο χαμογελαστός Κινέζος μέσα στο γκρουπ των γιατρών, στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων που συμπαραστάθηκε στον Έλληνα Ιερέα του Υψίστου, πατέρα Ν., που ασθενούσε βαρειά, του χαμογελούσε, τον εμψύχωνε και τον παρηγορούσε λέγοντάς του , να μη φοβάται, ότι θα γίνει καλά...
 Ο πατήρ Ν., μας είπε ότι τον είδε όπως είναι στην εικόνα που έχουμε στην ανάρτηση ,την οποία παρήγγειλε και ο ίδιος ν' αγιογραφηθεί.

(Για τον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Μητροφάνη του Κινέζου και των συν αυτώ, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: