ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Ξημερώνει η 24η Αυγούστου, η ημέρα που γιορτάζει ο Πατέρας του Γένους μας...


Ξημερώνει η 24η Αυγούστου, η ημέρα που ο Πατέρας του Γένους μας παρέδωσε το πνεύμα του εις τον Ουράνιο Πατέρα και πλέον φροντίζει για τη σωτηρία μας από εκεί ψηλά.
Αλήθεια αναρωτηθήκαμε ποτέ πόσα οφείλουμε σαν Έλληνες Ρωμιοί σε τούτον τον άγιο άνδρα. Ο αείμνηστος π. Αυγουστίνος Καντιώτης, είπε κάποτε πως εάν είχαμε γνώση και συναίσθηση του μεγάλου έργου που επιτέλεσε ο ιερομάρτης, εθνομάρτυς και ισαπόστολος για τον Ελληνισμό , αυτή η μέρα του μαρτυρίου του θα είχε οριστεί ως η εθνική μας εορτή, ώστε οι νεώτερες γενιές να στρέφουν τη διάνοια και την καρδιά τους, σε εκείνον που έσωσε το Γένος μας.

Πόσο με θλίβει το γεγονός που όχι μόνο δεν τον τιμούμε όπως πρέπει, όχι μόνο δεν υπάρχουν Ναοί που να τιμούν τον Άγιο Πατροκοσμά σε όλη την Ελλάδα, πως δεν υπάρχει Ναός που να τιμά τον Άγιο Πατροκοσμά στο Άγιο Όρος, δηλαδή Ναός που να τιμά τον ενδοξότερο Αγιορείτη, αλλά και πως ελάχιστοι θα τελέσουν αύριο Θεία Λειτουργία για να τιμήσουν την Ιερή μνήμη του...

Όμως, δόξα στον Πανάγαθο Θεό, υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις, που θα λάβουν πλούσια την ευλογία του Αγίου μας!

Να έχουμε την ευχή και τις πρεσβείες του Πατέρα του Γένους μας!!!
Άγιε τρισένδοξε Απόστολε Κοσμά, σε εσένα που ευαρεστήθηκε ο πολυεύσπλαχνος Θεός για να σώσει το γένος των Ελλήνων, μην παύσεις αενάως να πρεσβεύεις στον θρόνο του Θεού για τη σωτηρία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: