ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Έχουν τα παιχνίδια φύλο ;;;


    Μέρες που είναι και οι μικροί μας φίλοι  λαμβάνουν διάφορα δώρα και υπό αυτό το πλαίσιο αρκετοί γονείς ρωτάνε με ανησυχία "εάν τελικά τα παιχνίδια έχουν φύλο;" και η απάντηση μας είναι πως και βέβαια "έχουν τα παιχνίδια φύλο" όπως έχουν και ηλικία και είδος παιχνιδιού και για αυτό οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι δώρα θα πάρουν στα παιδιά τους ή θα λάβουν από φίλους και συγγενείς αφού και αυτά θα επηρεάσουν την διαμόρφωση της ζωή τους.

  Τώρα εάν θέλετε να κάνετε πειράματα πάνω στα παιδιά σας με ροζ κούκλες στα αγοράκια και με στρατιωτάκια στα κοριτσάκια είναι κάτι που αναλαμβάνεται και την ευθύνη της συνθήκης αυτής για ότι προκύψει στην συνέχεια στην ζωή τους οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τις τυχόν μελλοντικές και ίσως απρόβλεπτες συνέπειες ακόμη και από την ίδια την επιστήμη που εμφανιστούν.

  Εξάλλου η επιστημονική γνώση είναι κάτι που συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες πληροφορίες οι οποίες δεν ήταν γνωστές μέχρι σήμερα ..

  Οποιαδήποτε άλλη άποψη αναδύεται βασικά από τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών των παιχνιδοβιομηχανιών αφού οικονομικά τους συμφέρει να κατασκευάζουν το ίδιο παιχνίδι και για τα δύο φύλα από το να παράγουν δύο διαφορετικά για το καθένα σε πλαίσιο οικονομίας κλίμακας και βέβαια από διάφορα μεταμοντέρνα λόμπι στο πλαίσιο νεωτερισμών και αναδιαμόρφωσης των αξιών της κοινωνίας.

Δεν ξέρω βέβαια εάν θα μπορείτε να αναζητήσετε την ευθύνη από αυτούς, σε τυχόν μελλοντική κατάσταση που δεν αναμένατε!

Με εκτίμηση και σεβασμό πάντα δίπλα στις ανησυχίες της σύγχρονης οικογένειας και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα. Σιδηρόπουλος Στέφανος, Ψυχολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: