ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

H γριά μάνα του Στάλιν τον επισκέπτεται στο Κρεμλίνο...


  «H γριά μάνα του Στάλιν τον επισκέπτεται στο Κρεμλίνο κι εκείνος την ξεναγεί στο διαμέρισμά του - υπάρχουν οχτώ δωμάτια, κάθε δεύτερο δωμάτιο έχει μια εντοιχισμένη σόμπα με πλακάκια, τρεις τουαλέτες με ζεστό τρεχούμενο νερό και καζανάκι, υπάρχουν υπηρέτες που στρώνουν τα κρεβάτια και σερβίρουν τα γεύματα, έχει ακόμα και σάουνα. Η γριά μάνα του δεν εντυπωσιάζεται. 

  Έτσι ο Στάλιν την πηγαίνει στο σπίτι του στους λόφους Λένιν- έχει δεκατέσσερα δωμάτια, κάθε δωμάτιο με εντοιχισμένη σόμπα με πλακάκια, υπάρχουν τόσοι πολλοί υπηρέτες που έχουν τη δική τους κουζίνα, υπάρχει κεντρική θέρμανση, ένα αμερικάνικο τζακούζι στο λουτρό και ένας κινηματογράφος είκοσι θέσεων στο υπόγειο. Η μάνα του δεν εντυπωσιάζεται. 

  Έτσι την πηγαίνει με ελικόπτερο στην ντάτσα του στα δάση του Κούντσεβο, που την αποκαλεί η Κοντινή Ντάτσα, γιατί έχει και άλλες πιο μακριά από τη Μόσχα, και την κάνει και βόλτα στο κτήμα με την αμερικάνική του Κάντιλακ. Υπάρχουν δυο χιλιάδες στρέμματα χωράφια και δάσος που τα διασχίζουν ένα φιδωτό ποτάμι, είκοσι τέσσαρα δωμάτια στο κυρίως σπίτι συμπεριλαμβανομένου ενός κινηματογράφου εξήντα θέσεων, υπάρχουν θερμαινόμενες εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες και ένα σολάριουμ, υπάρχει κεντρική θέρμανση το χειμώνα και κλιματισμός το καλοκαίρι, η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με ένα πάγκο με αμερικάνικη φορμάικα και ένα ψυγείο που μπορείς να μπείς όλος μέσα. 
Η μάνα του, που δεν εντυπωσιάζεται με τίποτα, τον προειδοποιεί :
 "Γιε μου τι θα γίνει αν έρθουν οι κομμουνιστές;"»

( Ρόμπερτ Λίτελ, "Ο Σύντροφος Κόμπα", Εκδόσεις Μέδουσα, 

Δεν υπάρχουν σχόλια: