ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ο Άγ.Σέργιος του Ράντονεζ και τα εξαίσια πουλιά...


Μια βραδιά που ο όσιος Σέργιος του Ραντονέζ (1314-1392) προσευχόταν μέσα στη γαλήνη για τους υποτακτικούς του, άκουσε μια φωνή που τον καλούσε:
– Σέργιε…

Παραξενεύθηκε, άνοιξε το παράθυρο, για να δει ποιος τον φωνάζει. Μια υπερκόσμια λάμψη τότε καταύγασε τον νυκτερινό ουρανό και ακούσθηκαν τα λόγια:
– Σέργιε. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή που κάνεις για τα πνευματικά σου τέκνα. Κοίταξε το πλήθος των μοναχών που θα έρθουν στο μοναστήρι σου…

Ρίχνοντας μια ματιά ο όσιος είδε αναρίθμητα εξαίσια πουλιά να πετούν γύρω του και να ψάλλουν μια υπέροχη μελωδία!

Ακούσθηκε πάλι η φωνή:
– Έτσι θα αυξηθούν οι μαθητές σου και μετά από σένα ο αριθμός τους δεν θα λιγοστέψει. Και όσοι θελήσουν ν’ ακολουθήσουν τα ίχνη σου, θα στολισθούν με πολλά χαρίσματα.

Ο άγιος έμεινε έκθαμβος από το θαυμαστό όραμα και τις θείες προφητείες. Θέλοντας ν’ απολαύσει μαζί του και κάποιος άλλος την ουράνια οπτασία, φώναξε με δυνατή φωνή τον μοναχό Συμεών, που κατοικούσε πλησιέστερα. Κατάπληκτος για το ασυνήθιστο κάλεσμα του ηγουμένου ο π. Συμεών ήρθε βιαστικά, αλλά δεν αξιώθηκε ν’ αντικρύσει ολόκληρο το όραμα. Πρόλαβε μόνο να δει την ουράνια λάμψη. Ο όσιος του διηγήθηκε τι είδε και τι άκουσε, και οι δυο τους αγρύπνησαν μαζί δοξάζοντας και ευχαριστώντας τον Θεό.

Από το βιβλίο: Χαρίσματα και χαρισματούχοι. Ανθολογία χαρισματικών εκδηλώσεων. Τόμος δεύτερος.
Εκδόσεις Ιεράς Μονής Παρακλήτου, Ωρωπός Αττικής, 1989.

Δεν υπάρχουν σχόλια: