ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Αυτές οι ανέξοδες κλάψες δεν αντέχονται άλλο

Ελένη Παπαδοπούλου


Καθώς ζω με τους Ταλιμπάν της πλατείας Βικτωρίας όπως γνωρίζετε θα πω κι εγώ την γνώμη μου για το τι έχει γίνει στο Αφγανιστάν. Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι οι Ταλιμπάν έχουν μαζί τους το μεγαλύτερο κομμάτι των Αφγανών. Αν οι Αφγανοί υπέφεραν τόσο πολύ και δεν ήθελαν τους Ταλιμπάν, υποθέτω ότι σε αυτά τα 20 χρόνια θα είχαν οργανωθεί για να τους εξολοθρεύσουν. Δεν το έκαναν.

Ως φαίνεται επί 20 χρόνια οι ΗΠΑ πλήρωναν Αφγανούς, που για τους δικούς τους λόγους ήταν κατά των Ταλιμπαν, για να τους πολεμάνε, μέχρι που μετά από 20 χρόνια βαρέθηκαν κι αυτοί και απέκτησαν δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ο μισθός να πέφτει, άσε που βαρέθηκαν και οι ΗΠΑ να πληρώνουν.

Ο Αφγανικός λαός έβλεπε την 20ετή κυβέρνηση ως ξενόδουλη, λογικό, και αυτά τα δυτικά τα προχωρημένα δεν φαίνεται να τα έβλεπε με καλό μάτι. Ο Αφγανικός λαός δεν είναι και κανένας αναπτυγμένος λαός, ούτε είναι τίποτα μορφωμένοι. Αυτό που του δίνουν οι Ταλιμπάν, το ισλαμικό μοντέλο, τους αρέσει πάρα πολύ. Το βλέπω τόσα χρόνια εδώ πέρα με όλους τους Αφγανούς που έχουν περάσει.

Ποιος είπε στους Δυτικούς ότι οι Ταλιμπάν ενοχλούν τους Αφγανούς;
 Μήπως τελικά οι Δυτικοί πουλούσαν 20 χρόνια φούμαρα στον πλανήτη περί καταπιεσμένου λαού που πήγαν να τον σώσουν, αλλά τελικά ο λαός μια χαρά τα ίδια μυαλά με τους Ταλιμπάν έχει; 
Μήπως πουλάνε στην Δύση ψέματα ότι αυτοί οι λαοί καταπιέζονται από μειοψηφίες φανατικών, ενώ τελικά μια χαρά πλειοψηφίες είναι όλοι αυτοί και μια χαρά στήριξη έχουν από τους λαούς;

Οσο για την πτώση της Καμπούλ. Εντάξει, δεν πήραν και το Παρίσι. Δηλαδή πραγματικά πώς νομίζουν ότι είναι αυτές οι πόλεις; Υπάρχουν οι πόλεις που πέφτουν μαζί με τους πολιτισμούς που σηματοδοτούν, και οι πόλεις που απλά αλλάζουν χέρια. Η Καμπούλ είναι στην δεύτερη περίπτωση.

Όσο για τα δικαιώματα των γυναικών. Τις είδα και όταν έρχονται και εδώ κουκουλωμένες από πάνω μέχρι κάτω. Ούτε δουλεύουν, ούτε νοιάζονται αν τα παιδιά τους θα πάνε σχολείο, ούτε τιποτα. Δουλευόμαστε μου φαίνεται.
Η Δύση καλά θα κάνει να μάθει να σκέφτεται όπως το Ισλάμ. Αν θέλει να επιβιώσει. Αυτές οι ανέξοδες κλάψες δεν αντέχονται άλλο. Ειδικά όταν τις επιπτώσεις των λαθών της τις τρώμε συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδος.
Εμάς να σκέφτεστε τι έχουμε να τραβήξουμε τώρα και αφήστε την Καμπούλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: