ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

«Να συνειδητοποιήσουμε τη βία κατά των Χριστιανών»(Πατριαρχείο Ρουμανίας)


Η εθνική ημέρα για τη μνήμη Αγίων Μαρτύρων Μπρενκοβένι (Brâncoveni)
Μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Ηγεμόνος Κωνσταντίνου Μπρινκοβεάνου και των υιών αυτού Κωνσταντίνου, Στεφάνου, Ράδου και Ματθαίου και του θησαυροφύλακα αυτού Γιαννάκη Βακαρέσκου (+ 15 Αυγούστου 1714) https://proskynitis.blogspot.com/2011/08/15-1714.html

 και για την ενημέρωση για τη βία κατά των Χριστιανών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Αυγούστου στη Ρουμανία σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε πέρισυ.


Ο ρόλος αυτής της ημέρας είναι να ενημερώσει το κοινό, συμπεριλαμβανομένων των νέων, για το ρόλο του Χριστιανισμού στην ιστορία της Ρουμανίας και για τη φύση και την έκταση των χριστιανικών διώξεων, που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.
«Το μαρτύριο ως τέλεια απόδειξη της αγάπης του Χριστού απεικονίζεται παραδειγματικά στην ιστορία του χριστιανισμού της Ρουμανίας από τους Αγίους Μάρτυρες του Μπρενκοβένι», αναφέρει το Πατριαρχείο Ρουμανίας, το οποίο χαιρέτισε τη διακήρυξη της νέας εθνικής ημέρας. «Η αφιέρωση μιας εθνικής ημέρας για τη μνήμη του μαρτυρίου τους πρέπει να είναι μια ευκαιρία για εμάς να συνειδητοποιήσουμε την τρέχουσα βία κατά των Χριστιανών. Σήμερα, αυτή η βία παίρνει διάφορες μορφές διώξεων, από τη χριστοφοβία των νέων ιδεολογιών, μέχρι τις βιντεοσκοπημένες εκτελέσεις ανθρώπων που δεν έχουν καμία άλλη ενοχή εκτός από αυτή του να είναι Χριστιανοί ».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πατριαρχείο Ρουμανίας προτρέπει την «ανάμνηση της χριστιανικής μαρτυρίας, την υπεράσπιση και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας ως θεμελιώδους δικαιώματος του ατόμου».

Σήμερα πραγματοποιούνται διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις «ως ένδειξη ευαισθητοποίησης των Ρουμάνων πολιτών για τη βία και τους διωγμούς στους οποίους έχουν υποβληθεί και εξακολουθούν να υφίστανται οι Χριστιανοί στον κόσμο σήμερα».

Πέρυσι, περισσότερα από 340 εκατομμύρια «διώχθηκαν σκληρά» και το φαινόμενο επιδεινώθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε στις αρχές του 2021 ο Portes Ouvertes, ο γάλλος συνεργάτης της Open Doors International.
Η έκθεση του ίδιου οργανισμού για το 2019 διαπίστωσε ότι 260 εκατομμύρια Χριστιανοί διώκονται παγκοσμίως.
Η οργάνωση παρακολουθεί όλα τα περιστατικά, από την «διακριτική καθημερινή καταπίεση» έως την «πιο σοβαρή βία».
«Οι διωκόμενες χριστιανικές μειονότητες αντιμετώπισαν πρωτοφανή βία και μεγαλύτερες διακρίσεις. Η πανδημία του COVID-19 έχει ενισχύσει τις τάσεις που παρατηρούμε εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Portes Ouvertes, ο οποίος καταρτίζει ετήσιο δείκτη διώξεων Χριστιανών σε 50 χώρες υψηλού κινδύνου.

Οι πιο διωκόμενοι Χριστιανοί είναι στην υποσαχάρια Αφρική, από όπου προέρχεται περισσότερο από το 90% των χριστιανών που σκοτώθηκαν παγκοσμίως για τη θρησκεία τους.

orthodoxianewsagency

Δεν υπάρχουν σχόλια: