ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Γεια σου Σεραφείμ.Πετάει ο Σεραφείμ! Ωραίος που είναι ο Σεραφείμ! Πετάει ο Σεραφείμ!(Από τον βίο του γέροντα Ευμενίου)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι
 Όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο Πατήρ Ευμένιος ενοσηλεύετο στον Ευαγγελισμό και παρ’ όλη την βαρειά κατάστασι της υγείας του, προσευχόταν συνέχεια για τον Αρχιεπίσκοπο και έψαλλε καθημερινά την φήμη του. Παρακολουθούσε την εξέλιξη της υγείας του από το ραδιόφωνο και συνέχεια έλεγε:
- Καλά είναι ο Σεραφείμ, και γελούσε το πρόσωπό του.
Πράγματι, εκεί που έλεγαν ότι Αρχιεπίσκοπος χειροτερεύει, τα πράγματα άλλαζαν. Ο Σεραφείμ καλυτέρευε λίγο. Όπως μας έλεγε η κυρία που διακονούσε τον Πατέρα Ευμένιο, το βράδυ που εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος, μετά τις ειδήσεις των 8:00 μ.μ., ο Πατήρ Ευμένιος δεν έψαλε την φήμη, όπως συνήθιζε.
Αργά την νύκτα, την ώρα που συνήθιζε να προσεύχεται, καθόταν στην καρέκλα του σκυφτός. Μετά από αρκετές ώρες προσευχής, βαθειά μεσάνυχτα, τον είδε να ανοίγη τα χέρια του, να λάμπη το πρόσωπό του και με ιδιαίτερα χαρά να φωνάζη:
- Γεια σου Σεραφείμ. Πετάει ο Σεραφείμ! Ωραίος που είναι ο Σεραφείμ! Πετάει ο Σεραφείμ!
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος - Ο Γέρων Ευμένιος Σαριδάκης και οι ...
 Ο Γέροντας συνέχισε να προσεύχεται μέχρι τα ξημερώματα. Το πρωί έμαθαν ότι την νύκτα εκείνη, είχε κοιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Παππούλης δάκρυσε. Ζήτησε να πάη να προσκυνήση το σκήνωμά του στον Μητροπολιτικά Ναό των Αθηνών. Πήγε δύο φορές. Την ταφή του παρακολούθησε από την τηλεόραση. Προσκύνησε το λείψανο του Αρχιεπισκόπου από τον οθόνη. Αγωνιούσε πολύ για τον διαδοχή. Παρακολούθησε την Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Ο Πατήρ Ευμένιος σηκώθηκε από το κρεββάτι και προσκύνησε τον νέο Αρχιεπίσκοπο στην οθόνη της τηλεοράσεως!

Από το βιβλίο του Μοναχού Σίμωνος: ''Π. Ευμένιος, ο Ποιμήν ο καλός και Θαυματουργός''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: