ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ανατολική Θράκη / Ναγκόρνο-Καραμπάχ

- Τέλη Σεπτεμβρίου 1922 με την συνθήκη των Μουδανιών συνετελέσθη εθνοκάθαρση και Γενοκτονία στην Ανατολική Θράκη! 250.000 ορθόδοξοι χριστιανοί έφυγαν από τις πατρογονικές τους εστίες και ήρθαν στη Μητέρα Ελλάδα!

- Τέλη Σεπτεμβρίου 2023, με την ανοχή όλων των Μεγάλων Δυνάμεων οι Αρμένιοι από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ εκδιώκονται από τις πατρογονικές τους εστίες και σχηματίζουν προσφυγικά καραβάνια για να σώσουν τις ζωές τους!
Κανείς δεν μιλά!
Για την Ουκρανία, που ζει ανάλογα γεγονότα, γίνεται ήδη 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, οι Αρμένιοι για άλλη μια φορά βιώνουν και πάλι μόνοι τους την Εθνοκάθαρση και την Γενοκτονία.
2 μέτρα - 2 σταθμά!
Η διαφορά μεταξύ Ναγκόρνο-Καραμπάχ και Ανατολικής Θράκης είναι ό,τι ο αρμενικός στρατός έχασε την μάχη σε έναν άνισο και άδικο πόλεμο. Όλοι εναντίον ενός! Στην περίπτωση της Ανατολικής Θράκης το 4ο Σώμα του Ελληνικού Στρατού που κατείχε την Ανατολική Θράκη, ενώ δεν έχασε καμία μάχη, αναγκάστηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις, με την συνθήκη των Μουδανιών, να εγκαταλείψει τις θέσεις του και να επιστρέψει αήττητο αλλά ταπεινομένο! Μια προδοτική υπογραφή έδιωξε τους Έλληνες από τον τόπο τους! (Στη συνθήκη των Μουδανιών η χαμένη στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο Τουρκία απαίτησε και πήρε χωρίς μάχη την Ανατολική Θράκη, την οποία με πόλεμο είχε κερδίσει ο ελληνικός στρατός!)
Γι'αυτό λέμε πως πρέπει να γνωρίζουμε ιστορία και να διδασκόμαστε από το παρελθόν! Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται! Κι όποιος δεν διδάσκεται από τα λάθη του παρελθόντος είναι καταδικασμένος να τα ζήσει και πάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: