ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ;

 Απομαγνητοφωνημένη συζήτηση σε αρχονταρίκι Γυναικείας Μονής της Βόρειας Ελλάδος.

  Τώρα η ομολογία είναι πιο ένδοξη ακόμη και από τους παλαιούς Μάρτυρες.Τότε,ναι μεν, τα βασανιστήρια ήταν φριχτότερα,μα τους ανέπαυε πως όλη η Εκκλησία σύσσωμη μαρτυρούσε δια Τον Χριστόν και Δεσποτάδες και Ιερείς και Ηγουμένοι και Ηγουμένισσες.
Τώρα καλούνται τα προβατάκια του Χριστού να μονομαχήσουν με τα σκυλιά του Αντιχρίστου μόνοι τους ή μάλλον καθόλου μόνοι τους αφού θα έχουν μαζί την παντοδύναμη χάρη Της Θεοτόκου.
-Και πως θα ζήσουμε αδελφή Α…; Τι θα τρώμε και που θα πλαγιάσουμε, αν μας αποκλείσουν από την κοινωνική ζωή χωρίς ταυτότητες και σφράγισμα;
Και τί θαρρείς ;πως ο Θεός θέλει να βοηθήσει αλλά δεν μπορεί ως ανίσχυρος ή μπορεί να βοηθήσει αλλά δεν θέλει ως κακός;
Και θέλει και μπορεί και υποχρεούται να βοηθήσει όσους τον ομολογούν. Όποιος αρνηθεί των δαιμόνων το σφράγισμα δεν θα έβρει σφραγισμένη την αγάπη και φροντίδα Του.
Πόσα αιτήματα κάνουμε στο «Πάτερ ημών»;
-Επτά.
-Ανάμεσα λοιπόν σε αυτά είναι και το «τόν ἄρτον ἡμῶν τόν ἐπιούσιον δός ἡμῖν σήμερον...»»
Λές λοιπόν Ευδοκία μου να μην δύναται ο Θεός να εκπληρώσει αυτά που ο ίδιος μας δίδαξε;
Τώρα είναι η πιο όμορφη περίοδος της ιστορίας και τώρα ο Χριστός και η σκανδαλιστική του αγάπη και πρόνοιά Του για εμάς είναι πλουσιότερη παρά ποτέ. Όμως μην προτρέχουμε κιόλας . «μή προμελετᾶν ἀπολογηθῆναι».
Ας κοιτάξουμε το τώρα και πως θα αποφύγουμε τις νέες ταυτότητες που μας πολιτογραφούν στη στον ζυγό του σατανά και όλα τα υπόλοιπα και χρειαζούμενα «προστεθήσονται ἡμῖν ».(Ματθ.στ΄-33)
Ευδοκία Παγκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: