ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

9/10/1944 Στο Κορωπί, το τελευταίο Ολοκαύτωμα της Κατοχής, δώρο του "ηρωικού" ΕΛΑΣ και των Ούνων!


Από το βιβλίο:«Στα Χρόνια της Γερμανικής ΚΑΤΟΧΗΣ, Οκτώβριος 1944. Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη», Ομάδα ιστορικής έρευνας Κορωπίου, 2022.

Το γεγονός
Στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, μια μονάδα 35-40 ανδρών του Εφεδρικού ΕΛΑΣ απεφάσισε να παρελάσει στο Κορωπί από το οποίον είχαν αποχωρήσει οι Γερμανοί και κάλεσαν με χωνιά τους κατοίκους να ετοιμασθούν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Οι καπετάνιοι τους σκέφθηκαν ότι η παρέλαση θα ήταν πιο επιτυχημένη αν έσερναν μαζί τους και μερικούς Γερμανούς αιχμαλώτους. Έτσι, έστησαν ενέδρα στην έξοδο του Κορωπίου σε ένα γερμανικό αυτοκίνητο που θα περνούσε από την πόλη μεταφέροντας τους τελευταίους 15 Γερμανούς, που ήταν η φρουρά του Σταθμού Επικοινωνιών στον Υμητό και θα έφευγαν εκείνο το απογευμα για την Αθήνα.

Το γερμανικό αυτοκίνητο διέσχισε την κεντρική οδό του Κορωπίου, όπου ο κόσμος είχε βγεί μαζικά, άλλοι για την καθιερωμένη βόλτα της Κυριακής και άλλοι υπακούωντας στο κάλεσμα των Ελασιτών. Δεν υπήρξε καμία κίνηση εναντίον των Γερμανών από τον κόσμο. Μάλλον χαμόγελα και από τις δύο πλευρές, για το τέλος της παρουσίας τους στην περιχή. .Ομως στην έξοδο του Κορωπίου, οι Ελασίτες κτύπησαν το Γερμανικό αυτοκίνητο.Από τα πυρά των ανταρτών σκοτώθηκαν 5 Γερμανοί. Οι υπόλοιποι 10 όμως δεν παραδόθηκαν, αλλά αμύνθηκαν ολόκληρη την νύχτα, ενώ προφανώς κάλεσαν σε βοήθεια από την Αθήνα.

Οι Ελασίτες, μετά την αποτυχία του σχεδίου τους να πιάσουν Γερμανούς αιχμαλώτους και χωρίς να κάνουν την παρέλασή τους, στην διάρκεια της νύχτας έφυγαν μακριά στο βουνό και παρακαλοθούσαν την επομένη το Κορωπί με τα κιάλια. Εν τω μεταξύ με το πρώτο φως της ημέρας αφίχθη γερμανική δύναμη από την Αθήνα σε βοήθεια των Γερμανών που είχαν πέσει στην ενέδρα του ΕΛΑΣ.

Οι Ούνοι είναι βέβαιο ότι γνώριζαν ότι οι κάτοικοι του Κορωπίου ήταν αθώοι. Παρά ταύτα προχώρησαν στη δολοφονία 47 κατοίκων και στην καταστροφή τουλάχιστον 400 οικιών και 60 επιχειρήσεων. Τα θύματα μεταξύ των κατοίκων θα ήσαν πολύ περισσότερα αν οι περισσότεροι κάτοικοι δεν είχαν απομακρυνθεί από το Κορωπί μετά το άκουσμα των πυροβολισμών των Ελασιτών και της μάχης που ξέσπασε στην συνέχεια.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η Ιστορία του ολοκαυτώματος του Κορωπίου.

Για πολλά χρόνια μετά το 1944 οι κάτοικοι αυτή την ιστορία γνώριζαν, αυτή που είδαν αυτοί που ζούσαν τότε.

Μετά ήρθαν οι ιστοριογράφοι της Αριστεράς και έκαναν την ...αναθεώρηση της Ιστορίας. Δεν ήταν Γερμανοί οι θύτες. Όχι. Προτιμούσαν να ενοχοποιήσουν Έλληνες!
Σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Κορωπιόυ τρο 2016 συγγραφέας δύο σχετικών βιβλίων, ο Θωμάς Πρόφης, υπεστήριξε ότι το έγκλημα του ολοκαυτώματος του Κορωπίου έγινε «από γερμανοντυμένους Έλληνες, ταγματασφαλίτες και Χίτες, εκτελώντας επιχείρηση εκκαθάρισης της περιοχής από ΕΛΑΣίτες και ΕΑΜίτες, κατά διαταγή του τότε στρατιωτικού Διοικητή Αττικής, τελέστηκε». Τα ίδια έχουν υποστηριχθεί από τον ίδιο και άλλους σε επιστημονικές ημερίδες που διοργάνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο».

Ευτυχώς όμως ότι η Ιστορία του ολοκαυτώματος του Κορωπίου δεν τελείωσε εδώ.

Βρέθηκαν 5 ερευνητές (Γεώργιος Αθ. Κόλλιας, Γεώργιος Ντούνης, Νικόλαος Λάζαρης, Τάκης Πρόφης και Αθανάσιος Πουλάκης), οι οποίοι απέδειξαν με αδιάσειστα στοιχεία από τα Γερμανικά αρχεία ότι το έγκλημα έγινε από Γερμανική μονάδα μετά από «κτύπημα» των αποχωρούντων Γερμανών απο τμήμα του Εφεδρικού ΕΛΑΣ Κορωπίου και Γλυφάδας-Βούλας, παρά το ότι είχαν ήδη λάβει διαταγή από την 6η Οκτωβρίου να μην παρενοχλούν τους αποχωρούντες Γερμανούς. Τον Οκτώβριο του 2017 παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας και αποκατέστησαν την Ιστορική αλήθεια για το Ολοκαύτωμα του Κορωπίου από τις ψευδολογίες ταγμένων αριστερών «ιστοριογράφων»!

Απομένει να δούμε αν οι ιστοριογράφοι της Αριστεράς θα αλλάξουν τα γραφόμενά τους για το έγκλημα του Κορωπίου. Δεν το ελπίζω βέβαια, αν κρίνω από το γεγονός ότι ακόμη γράφουν ότι στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου ι943 «συμμετείχαν ταγματασφαλίτες της Πάτρας», παρά το γεγονός ότι Τάγμα Ασφαλείας στην Πάτρα άρχισε να συγκροτείται στις 18 Ιανουαρίου 1944!

Δεν υπάρχουν σχόλια: