ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

"Η Παναγία άνοιξε τον φεγγίτη του ουρανού στη γη"

"Η Παναγία άνοιξε τον φεγγίτη του ουρανού στη γη", είπε στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β' σήμερα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, με αφορμή περιστέρι εγκλωβισμένο στον γυναικωνίτη του Ναού με απέλπιδες προσπάθειες να διαφύγει από τον κλειστό φεγγίτη και συνέχισε:
 "Βλέπω από το πρωί το περιστέρι στον γυναικωνίτη να προσπαθεί να γυρίσει στο φυσικό του χώρο, που είναι ο ουρανός και το υψιπετές πέταγμά του, και ενώ πλησιάζει τον μεγάλο φεγγίτη χτυπώντας τον με το ράμφος του, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ένα χέρι πρέπει να τον ανοίξει, για να πετάξει στην ελευθερία του! Μου θυμίζει τη ζωή μας! 
Εγκλωβισμένος ήταν ο άνθρωπος στον εαυτό του και τον εγωισμό του και προσπαθούσε να ξαναγυρίσει στο φυσικό του χώρο που είναι ο ουρανός! Αλλά μάταια, γιατί ο "φεγγίτης" παρέμενε κλειστός· και ήρθε το χέρι το ευλογημένο που τον άνοιξε και πλημμύρισε η γη από φως ανέσπερο· ήταν το χέρι της Παναγίας, που προσέφερε τον εαυτό της για να γίνει ο Θεός άνθρωπος και ο άνθρωπος δυνάμει άγιος! Η Παναγία άνοιξε τον φεγγίτη του ουρανού στη γη... Και οι Τρείς Μεγάλοι Ιεράρχες, που εορτάζουμε σήμερα πλημμύρισαν τις δεξαμενές της ψυχής τους με αυτό το φως και κατεστάθησαν Οικουμενικοί Διαχρονικοί Διδάσκαλοι..."


Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Ιερείς, ο Δήμαρχος Τήνου, η Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων, προκυνητές από πολλές περιοχές της Ελλάδος και τα γύρω νησιά και φιλευσεβείς Τήνιοι.
Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Τρισάγιο στην προτομή του αοιδίμου Μητροπολίτου Τήνου Γαβριήλ και κατάθεση στεφάνου.
Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Ιδρύματος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Ώρα 2:30 θα πραγματοποιηθεί κατά το έθος η λιτάνευση της αγίας Εικόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: