ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Λείψανα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου βρίσκονται

1) Στη Μονή Βατοπαιδίου

2)Στη Μονή Γρηγορίου

3)Στον ναό των Αγίων Αποστόλων στη Κωνσταντινούπολη(μαζί με του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου)


4)Στη μονή Σλάτινα της Ρουμανίας


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΠΑΝΩΝ ΙΩΝΝΙΝΩΝ (ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 3ΚΜ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ)

"ΕΥΔΡΟΜΟΥΝΤΩΝ ΑΛΕΙΠΤΗΣ" είπε...

Και στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Αγρινίου.
Βοήθειά μας ο Άγιος.

timiospro είπε...

Νομιζω ξεχάσατε το μεγαλύτερο προσκύνημα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου που είναι στην Νέα Καρβάλη έξω απο την πόλη της Καβάλας.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Σας ευχαριστώ.Γι'αυτό έβαλα αυτήν την ανάρτηση.Μ'ενδιαφέρει να μάθω που βρίσκονται λείψανα αυτού του μεγαλου Αγίου

Ανώνυμος είπε...

meros ton agion leipsanon tou agiou grigoriou mas tou theologou ta meli nomizo tin plati i ton thoraka aftharta!}katehei i nea karvali,stin idia leipsanotheiki i agia kara pou fainete alla kai megalo meros leipsanon einai tou agiou grigoriou tou patros tou agiou gi auto ehei ginei sighihiss pos katehoun olokliro to leipsano tou agiou grigoriou tou theologou.

Ανώνυμος είπε...

stin photo pou fainontai oi alavastrines leipsanothikes pou dorise o papas ioannis sto patriarchio mas einai sto katholiko tou patriarchiou tou agiou georgiou kai ohi opos lanthasmena grafete pos iparhoun ston nao ton agion apostolon nin fetihie tzami-tou kataktititi.

Ανώνυμος είπε...

Η κάρα βρίσκεται στην Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και μάλιστα το ένα βλέφαρο είναι άφθαρτο!

Ανώνυμος είπε...

Τα λείψανα του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ανακομίσθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, αυτό είναι ιστορικά τεκμηριωμένο. Στη Νέα Καρβάλη μεταφέρθηκαν από την Καρβάλη της Καππαδοκίας (Αριανζό) τα άφθαρτα λείψανα του αγίου Γρηγορίου, πατρός του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και επίσης αγίου της Εκκλησίας. Καλό είναι η Μητρόπολη Φιλίππων να το διευκρινίσει αυτό, να διαφωτίσει τον κόσμο και να μην υπάρχει συγχυση.
Κατά ανάλογο τρόπο, τα άφθαρτα λείψανα του αγίου Ελευθερίου που ανακομίσθηκαν στην Κοίμηση Θεοτόκου στα Πευκάκια Νέας Ιωνίας Αττικής από την Ινέπολη του Πόντου δεν προέρχονται από τον άγιο Ελευθέριο, που μαρτύρησε στη Δύση, αλλά από τον άγιο Ελευθέριο τον Κουβικουλάριο, που ήταν λαϊκός και μαρτύρησε στην περιοχή του Σαγγαρίου επί Ιουλιανού. Ο άγιος Ελευθέριος ο Κουβικουλάριος συνεορτάζεται με τον άγιο Ελευθέριο, αλλά δεν ήταν επίσκοπος.

Spiros είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε είχα πάει για
Πρωσοπικο θέμα και όταν ψαλαμε το απολυτίκιο του μυροβλησε και ρώτησα το Ιερέα πως βρέθηκαν στη Μικρά Ασία
Τα είχε πάρει ο γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου