ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΝΕΘ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ:H Αγ.Τριάδα των καθολικών αποτελείται από τον Πατέρα,τον Υιό και τον πάπα...

Ποιά είναι η στάση σας έναντι του οικουμενισμού;

Οι καθολικοί και οι προτεστάντες είναι χριστιανοί.Δεν είναι εχθροί αλλά είναι αδέλφια μας.Δεν μπορούμε να στεκόμαστε μπροστά τους σαν δικαστές και να τους πούμε ότι είναι ένα... τίποτα.Γιατί τότε που είναι η αγάπη μας;Αυτή δεν έχουν ορθόδοξη πίστη αλλά ετερόδοξη.Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ποτέ ένωση μεταξύ των χριστιανών,τουλάχιστον όσον καιρό οι καθολικοί έχουν αντικαταστήσει το Άγιο Πνεύμα με τον πάπα.
Η δική μας Αγ.Τριάδα αποτελείται από Πατέρα,Υιό και Άγιο Πνεύμα.Η καθολική τριαδικότητα αποτελείται από τον Πατέρα,τον Υιό και τον πάπα!
Σε τέτοια περίπτωση δεν είναι δυνατή η ένωση.
Πρόσεξα ότι οι προτεστάντες γίνονται ευκολότερα ορθόδοξοι απ'ότι οι καθολικοί.Αυτό επειδή στους καθολικούς δια του Βατικάνου,δια του κράτους,δια του πάπα και δια της εγκόσμιας επιρροής η πυραμίδα στέκεται με την κορυφή πρας τα επάνω και είναι ολοφάνερη η έννοια της δύναμηςΓι΄'αυτό ήρθαν κάποτε στην Ρουμανία οι Αυστριακοί και σας έκαψαν πολλά μοναστήρια.Έπειδή πάντοτε ψάχνουν τη δύναμη.Εμείς ψάχνουμε την ταπείνωση.Εμεις αντιστρέψαμε την πυραμίδα.
Συνεπώς δεν θα υπάρξει ένωση,  τουλάχιστον μέχρι οι καθολικοί να γίνουν ορθόδοξοι!Αλλά δε βλεπω κάτι στον ορίζοντα.Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι αδέλφια μας.Πάντως δεν θα πήγαινα σε μια καθολική λειτουργία αν και έχω πολλούς φίλους καθολικους.

Αυτό που έκανε ο Μητροπολίτης Νικόλαος δεν ήταν καθόλου σωστό,ήταν πολύ μεγάλο λάθος(σ.σ.αναφέρεται στον μητροπολίτη Βανάτου Νικόλαο,94 ετών,ο οποίος πρόπερσι ''κοινώνησε'' με τους ουνίτες σε ουνίτικο ναό προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων,χωρίς όμως να λάβει κάποιο μέτρο εναντίον η Ρουμανική Σύνοδος)Εγώ δεν θα επέτρεπα όχι μόνο το κοινό ποτήριο με τους καθολικούς αλλά ούτε τον ερχομό του πάπα στην Ρουμανία(σ.σ το 1999).Επειδή όταν έρχεται φέρνει μαζί του και την ιδέα της Ουνίας....Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι συνέβη μετά την επίσκεψή του στην Ρουμανία,επειδή τους καθολικούς τους ενδιαφέρει πάντα η δύναμη...Εγώ θα τον κρατούσα μακρυά από την χώρα...Θα έπρεπε να έρθει μόνο γονατιστός και να ζητήσει συγνώμη λέγοντας  ότι οδεύει προς την Ορθοδοξία.Να έλεγε στους ουνίτες να γυρίσουν στην εκκλησία όπου ανήκουν και όχι να κρατούν από την Ορθοδοξία μόνο την Θ.Λειτουργία.Εάν ερχόνταν έτσι θα του έλεγα καλώς ήλθες.
Ξέχωρα απο αυτό όμως, τους ανθρώπους πρέπει να τους σεβόμαστε και να τους αγαπάμε-αυτή είναι η αντίληψή μου για τον οικουμενισμό.

Τι γνώμη έχετε για τους μασώνους και την μασονία;

Πιστεύω ότι το κακόμοιρο το Βατικανό βρίσκεται εκεί ανάμεσά τους!Η μασονία δεν είναι από το Θεό.Είναι ένα σούπερ μάρκετ εσωτερισμού.Χαίρομαι που με κάλεσαν τον περασμένο μήνα για να τους μιλήσω.Αυτοί καλούν μόνο μεγάλες προσωπικότητες,αλλά να που κάποια στιγμή που κάλεσαν και τον Κλάους Κένεθ.Ελπίζω να τους βάλω μια βόμβα .Πνευματική.
Θα πήγαινα και στην κόλαση να μιλήσω ακόμη και στους δαίμονες για το Χριστό μας!

Απόσπασμα από συνέντευξη του Κ.Κένεθ στον Τζ.Κρασνεάν
για το περιοδικό''Lumea Credintei''

1 σχόλιο:

MARGARITA είπε...

Πολυ πολυ ενδιαφερων αυτο που αναρτησατε με τον Κλαους Κενεθ πατερα Γεωργιε!Ο ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΝΕΘ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑ...ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΠΙΣΤΗΣ ΜΟΥ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΙΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΝΕΘ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΑΡΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ