ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΑΞΙ

Όταν ο Νικολάι Μάσλοβ(29 ετών) αποφάσισε να ανοίξει μια ιδιωτική φίρμα ταξί,ήξερε ότι χρειάζεται  κάτι πρωτότυπο για ν'ανταγωνιστεί τις ιδιωτικές εταιρείες ταξί που κυριαρχούν στην πιάτσα της Μόσχας

Η Moscovskaia Troica, η οποία έχει τρεις μήνες ζωής,έχει ήδη δημιουργήσει ένα καλό όνομα μεταξύ των ορθόδοξων χριστιανών της πόλης.Οι οδηγοί της εταιρείας είναι όλοι πιστοί χριστιανοί οι οποίοι θα προτιμήσουν να πουν μια προσευχή,παρά να παραπονιούνται για το το κυκλοφοριακό ή τον καιρό.
Κατά τη διαδρομή μπορείς να ακούσεις τον εκκλησιαστικό σταθμό Ράντονεζ ή να διαβάσεις εκκλησιαστικά βιβλία
Ο Ιησούς μπήκε στα Ιεροσόλυμα πάνω σ΄έναν όνο,το οποίο ήταν ενα μεταφορικό μέσο της εποχής,δήλωσε ο Μάσλοβ σε μια συνέντευξη:''Ένας ορθόδοξος χριστιανός μπορεί να περάσει τον καιρό του στον δρόμο φροντίζοντας τη ψυχή του.Άμα έχει μπλοκαριστεί στην κίνηση μπορεί να συζητήσει με τον οδηγό ορθόδοξα θέματα ή ν'ακουσει μια προσευχή.
Τον περασμένο μήνα,κάποιος από τον ραδιοφωνικό σταθμό Serebriani Dojdi,έκανε κράτηση στο όνομα ενός τζαμιού και έδωσε μουσουλμανικό όνομα,μιλώντας με καυκασιανή προφορά.
Ο μαγνητοφωνημένος διάλογος δόθηκε στη δημοσιότητα και εκεί ακούγεται κάποιος από το τηλεφωνικό κέντρο να λέει ότι'' δεν δεχόμαστε μη ορθόδοξους πελάτες.Αυτό έδωσε τροφή στον τύπο για σκληρή κριτική,ο Μάσλοβ όμως λέει ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με οποιοδήποτε πελάτη,ανεξαρτήτως τη θρησκεία του.
''Εμείς δεν είμαστε ένα ορθόδοξο ταξί για ορθοδόξους,αλλά ένα ορθόδοξο ταξί για όλους τους ανθρώπους''πρόσθεσε,λέγοντας ότι απέλυσε τον συγκεκριμένο υπάλληλο και ζητησε συγγνώμη.

Αυτή η ιδέα μου ήρθε όταν κάποτε συνάντησα έναν πιστό ταξιτζή ο οποίος μου έδωσε την κάρτα του λέγοντας ότι προσφέρει υπηρεσίες σε πιστούς,θυμάται ο Μασλόβ.Η εταιρεία μοιράζει φυλλάδια σε εκκλησίες,ενώ το 30% των πελατών είναι άνθρωποι που πηγαίνουν ή έρχονται από την εκκλησία.
Η Ρωσική εκκλησία έδωσε την έγκρισή της θυμίζοντας ότι πρέπει να γίνεται σεβαστό το ''πιστεύω'' των άλλων.
Μετάφραση-www.proskynitis.blogspot.com
ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Marilena F-D είπε...

Η αγάπη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αξίζει να γνωστοποιηθεί σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου, φτάνει να γίνεται πάντοτε με πολλή προσοχή, προσευχή και ανιδιοτέλεια.