ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Διάσημος Ολλανδός ηθοποιός βαφτίστηκε Χριστιανός και έγινε ερημίτηςΣτο βίντεο υπάρχουν αποσπάσματα από τη βάπτιση ενός Ολλανδού και στη συνέχεια την υπαίθρια Θ. Λειτουργία και την πρώτη φορά που ο νεοφώτιστος μεταλαμβάνει το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού... Και το όνομα αυτού Nektarios !!! Βλέπουμε την πομπή προς το σημείο όπου θα γίνει η βάπτιση με τους πιστούς να κρατάνε εικόνες στα χέρια: του Αγίου Νεκταρίου αλλά και του μακαριστού Γέροντος Πορφυρίου!
Η βάπτιση έγινε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2011. Ο μοναχός με το
ράσο και τα άσπρα γένια είναι ο Ολλανδός Josef Van den Berg πρώην μαριονετίστας, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός, ο οποίος τώρα ζει ως ερημίτης.

Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1949 και παράτησε το θέατρο στα 42 του, στο απόγειο της δόξας του και με θαυμαστό τρόπο κάτι άλλαξε μέσα του και αποφάσισε να παρατήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΧΡΗΜΑ , ΔΟΞΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΦΙΛΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, να γίνει Ορθόδοξος Χριστιανός και να ασκητέψει σε μια καλύβα στην Ολλανδία , αφού πρώτα συνάντησε τον Γέροντα Σωφρόνιο στο Έσσεξ και στη συνέχεια το γέροντα Πορφύριο αλλά και τον Γέροντα Παϊσιο στο Αγ. Όρος.

Η βάπτιση έγινε στο Waal κοντά Neerijnen από τον πατέρα Dušan. Παρόντες ήταν αρκετοί διάκονοι και ιερείς από τις σερβικές ενορίες Sveti Nektarije Eginski από Breda, Sveta Trojica από το Ρότερνταμ, αλλά και τη ρωσική ενορία Αγίου Τύχων από Nijmegen και εβδομήντα ορθόδοξοι πιστοί.

Αυτά είναι τα θαύματα της πίστεως μας ανά την Ορθόδοξη Οικουμένη. Στο βίντεο αξίζει να παρατηρήσετε το υπαίθριο παρεκκλήσιο αλλά και την Αγία Τράπεζα που είναι πάνω στο μικρό καροτσάκι που χρησιμοποιούσε ως μαριονετίστας ο ερημίτης Ολλανδός μοναχός.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Στο συγκεκριμένο video ο ερημίτης Jozef van den Berg είναι ο ανόδοχος. Ο ίδιος έχει γίνει Ορθόδοξος από το 1989 και ζει σαν ερημίτης στο Neerijnen, 35 χλμ νότια της Ουτρέχτης.

Φαμέλης Γιώργος

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Ευχαριστώ.Ειχα δει οτι υπαρχει μια αναντοιστιχία μεταξυ κειμένου και βιντεο

Ανώνυμος είπε...

Είχα την ευλογία να τον γνωρίσω από κοντά πρόσφατα και θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό. Είναι πραγματικά μια αυθεντική Ορθόδοξη πατερική μορφή...Ένας άνθρωπος που ξεχειλίζει από αγάπη και ταπείνωση. Το βλέμμα του ήταν ένα απ'τα πράγματα που μου έκαναν πιο πολλή εντύπωση. Καθαρό σαν μικρού παιδιού...!

Η ιστορία της μεταστροφής του είναι μια ιστορία μακροχρόνιας αναζήτησης του Θεού, η οποία ολοκληρώθηκε με θαυμαστό τρόπο. Όποιος βρεθεί στην Ολλανδία, αξίζει να τον επισκεφθεί...