ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μείνον μεθ' ημών” Κύριε...

“ΕΓΩ ΜΕΘ' ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ... ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ” (Ματθ. 28, 20)
    Γράφει για τις ΑΚΤΙΝΕΣ ο Κων. Χαρ. Κορλός, θεολόγος

    Μείνε μαζί μας, Κύριε, εσύ που είσαι το αληθινό πνευματικό και ηθικό φως, "η αλήθεια και η ζωή". Μείνε μαζί μας, μαζί με όλους μας, με τους νέους και τους ηλικιωμένους, με τους άνδρες και τις γυναίκες, με σοφούς και αγράμματους, με υγιείς και ασθενείς, με τους δικούς μας και τους ξένους, με "τους εγγύς και τους μακράν", με δικαίους και αδίκους, με αμαρτωλούς και αγίους.
 Μείνε μαζί μας και τώρα και πάντοτε, και στις χαρές και στις λύπες, και στα εύκολα και στα δύσκολα, συνοδοιπόρος, οδηγός, βοηθός, συμπαραστάτης. "Τοις πλέουσι σύμπλευσον, τοις οδοιπορούσι συνόδευσον, τους νοσούντας ιάσαι, ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών. Την νεότητα παιδαγώγησον, το γήρας περικράτησον τους ολιγοψύχους παραμύθησαι, χηρών και ορφανών πρόστηθι, τας συζυγίας εν ειρήνη και ομόνοια διατήρησον... (Μ. Βασίλειος)


Μείνε, Κύριε, στην καρδιά μας, για να τη φωτίζεις, να τη γαληνεύεις, να την ηρεμείς, για να της δίνεις τη δική σου χαρά, αγάπη και ειρήνη. Για να μας παρέχεις την αληθινή ευτυχία, την πληρότητα της ζωής, τη χάρη, την ευλογία και τον αγιασμό. 
Μείνε μαζί μας, Κύριε, για να μας συγκρατείς από το θέλημα της σαρκός, από το σαρκικό φρόνημα, από κάθε πονηρό, ακάθαρτο, εμπαθή λογισμό, από βέβηλα αισθήματα, επιθυμίες, σχέδια και προθέσεις, από τα έργα του σκότους και να μας καθοδηγείς, ώστε "ποιείν τα σοι ευάρεστα". 
Μείνε μαζί μας, ώστε η καρδιά μας να είναι καθαρή και ευθεία, απλή, ανυπόκριτη και άκακη, καρδιά που να μπορεί να εμπιστεύεται, όπως τα παιδιά. Για ν' ανθοβολεί κάθε καλό και κάθε αρετή, για να έχει αγνά και άγια συναισθήματα, ευαισθησία, καλοσύνη και χάρη.
   Μείνε, Κύριε, στις οικογένειες, σε κάθε οικογένεια, για να υπάρχει ειρήνη και ομό- νοια, αγάπη και ομοψυχία, για να είναι στεριωμένες σε στέρεη βάση και ασάλευτη. Για να απολαμβάνουν οι γονείς "καλλιτεκνίας απόλαυσιν", για να μακροημερεύσουν και να χαρούν "τέκνα τέκνων". Για να αποφεύγονται οι προστριβές, οι φιλονικίες, οι άσχημες και απρεπείς συμπεριφορές ανάμεσα στους συζύγους.
   Για να ζουν με βαθειά αγάπη, κατανόηση και σεβασμό. Για να ανατρέφονται οι νέοι βλαστοί, τα παιδιά, σε περιβάλλον χαρούμενο και ευλογημένο, με πολλή τρυφερότητα και απαλότητα "εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου". Για να αποφεύγονται τα επώδυνα και καταστρεπτικά διαζύγια για να μην πληγώνονται τα παιδιά και δοκιμάζουν πίκρα και απογοήτευση από τα τρυφερά τους χρόνια.
   Μείνε, Κύριε, στους νέους, παιδαγώγησέ τους, οδήγησε τους στην αλήθεια και στο δρόμο της αρετής. Σήμερα που οι αληθινοί παιδαγωγοί και δάσκαλοι είναι είδος εν ανεπάρκεια που τείνει να εκλείψει. Σήμερα που τα πάντα έχουν ευτελιστεί, και σκέψεις και συναισθήματα και ακροάματα και θεάματα και αναγνώσματα, σήμερα που οι πάντες πασχίζουν με κάθε μέσο και τρόπο να αποπροσανατολίσουν και ν' απομακρύνουν τους νέους από "τις πηγές των υδάτων", από τα καθαρά νερά της γνήσιας ελληνικής και ορθόδοξης παράδοσης και να τους οδηγήσουν σε δρόμους σκολιούς και διεστραμμένους, ώστε να τους κάνουν ευάλωτους σε κάθε είδους ποταπότητα και εξαχρείωση.
   Μείνε κοντά στους νέους, εσύ ο αιώνιος νέος, για να τους κρατήσεις στην αγνότητα και στην καθαρότητα σώματος και ψυχής, για να τους εμπνεύσεις ανώτερη ζωή. Για να τους προστατέψεις από κάθε κακοτοπιά, από τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, από την ανηθικότητα και τις φαύλες πράξεις και τις εφάμαρτες συνήθειες, από κάθε τι που τους φθείρει σωματικά και ψυχικά. Από τις προκλήσεις των σύγχρονων Σειρήνων, από τους κινδύνους και τις πολλές και ποικίλες παγίδες, που ελλοχεύουν σε κάθε βήμα της ζωής τους, από την "ευπερίστατη αμαρτία".
   Μείνε, Κύριε, στην κοινωνία μας, για να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, για να αποφεύγονται οι κοινωνικές αναταραχές και αναστατώσεις, για να μην υπάρχουν άνθρωποι που να πεινούν και να στερούνται τα αναγκαία προς το ζην, για να μην πεθαίνουν παιδιά από την πείνα και από την έλλειψη στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης. Για να σταματήσουν τα εγκλήματα, οι πράξεις βίας, οι κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις. Για να καταργηθούν τα πυρηνικά οπλοστάσια, να περιοριστούν οι εξοντωτικοί εξοπλισμοί, για να σταματήσουν οι πόλεμοι, που σπέρνουν συμφορά και όλεθρο, για να επικρατήσει ειρήνη σ' ολόκληρο τον κόσμο.
"Εγώ μεθ' υμών ειμί... μέχρι της συντέλειας του αιώνος" (Ματθ. 28,20), είναι η απάντηση του Χριστού. Ο Χριστός είναι πάντοτε μαζί μας, αρκεί εμείς να το θέλουμε, αρκεί εμείς να επιζητούμε τη συντροφιά Του, αρκεί εμείς να επιθυμούμε τη χάρη Του και την ευλογία Του, αρκεί εμείς να του λέμε: "γενηθήτω το θέλημα σου..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: