ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Η εικόνα μιας σύγχρονης οσιακής μορφής,του π.Αρσενίου Μπόκα δάκρυσε

Οι κάτοικοι της πόλης Vaslui στην Αν.Ρουμανία στην περιοχή της Μολδαβίας είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο ρουμάνος άγιος Aρσένιος Boca κάνει θαύματα.Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι η εικόνα του που μεταφέρθηκε εκεί από τη μονή Prislop κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών δακρύζει.Τα άτομα μιλούν για σημείο και εντείνουν τις προσευχές τους.Διίστανται οι απόψεις αν προμηνύει κάτι καλό ή άσχημο αλλά όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για υπερφυσικό γεγονός.Σύσωμος ο ρουμάνικος τύπος καλύπτει το γεγονός.
Ο κόσμος σχηματίζει ουρές για να προσκυνήσει την δακρυροούσα εικόνα. Κάποιος αγόρασε την εικόνα από τη μονή και την μετέφερεσε άνα προσκυνητάρι του εσταυρωμένου.Η εικόνα τοποθετήθηκε στην βάση του σταυρού.Σε λίγες ημέρες εμφανίστηκαν τα δάκρυα. Στην τηλεόραση stirileprotv που έκανε το ρεπορτάζ οι κάτοικοι δηλώνουν.

«Από την αριστερή πλευρά άρχισε να τρέχει δάκρυ από το μάτι του…… » λέει μια μάρτυρας.Μια ηλικιωμένη : «Είμαι 70 ετών πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο.Είδα αυτό το θαύμα τώρα.» (ortodox.md 2/5/15 romaniatv)
O άγιος Αρσένιος Μπόκα υπήρξε ο πιο χα
ρισματικός oρθόδοξος αγιογράφος στη σύγχρονη εποχή. (1910- 1989)ήταν ορθόδοξος μοναχός ρουμάνος θεολόγος και αγιογράφος.

Το 1939 έζησε για 3 μήνες στη ρουμάνικη σκήτη του Τιμίου Προδρόμου στο Άγιον όρος. Χειροτονήθηκε μοναχός το 1940.Ηγούμενος της μονής Brâncoveanu το 1942.Αρκετές φορές υπέφερε από το καθεστώς.Δεν έχει επίσημα αγιοκαταχθεί αλλά σε όλη τη Ρουμανία και όχι μόνο διάχυτη είναι η βεβαιότητα ότι πρόκειται για μεγάλο σύγχρονο άγιο.Η ζωγραφική του έχει έντονο εσχατολογικό χαρακτήρα.

Για τον π.Αρσένιο Μπόκα περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: