ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Το αμάρτημα της πορνείας(Αγ.Ιγνατίου Μπριντσιανίνωφ)

Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσανίνωφ
Το αμάρτημα της πορνείας έχει την ιδιότητα να ενώνει άνομα δυο σώματα σε ένα. 
Έτσι, μολονότι συγχωρείται αμέσως μετά τη μετάνοια και την εξομολόγηση, εφόσον βέβαια ο αμαρτωλός άνθρωπος το εγκαταλείψει, ή κάθαρση του σώματος και της ψυχής απ’ αυτό απαιτεί πολύ χρόνο, ώστε ο σύνδεσμος πού δημιουργήθηκε ανάμεσα στα σώματα, φυτεύτηκε μέσα στις καρδιές και δηλητηρίασε τις ψυχές, να καταστραφεί και να αφανιστεί. 

 Γι’ αυτό και η Εκκλησία ορίζει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μετάνοιας σ’ εκείνους πού έπεσαν σε πορνεία ή μοιχεία, μετά την παρέλευση του όποιου τους επιτρέπει να κοινωνήσουν το πανάγιο Σώμα και το τίμιο Αίμα του Χριστού.

Όλοι, λοιπόν, όσοι έζησαν με ελευθεριότητα, όσοι πληγώθηκαν από διάφορα πάθη και ιδιαίτερα όσοι έπεσαν στον γκρεμό της πορνείας, αν μάλιστα η αμαρτία αυτή τους έχει γίνει συνήθεια, χρειάζονται χρόνο πολύ για να καθαριστούν με τη μετάνοια, να εξαλείψουν από τις ψυχές τους τις κοσμικές εντυπώσεις και τις αμαρτωλές αναμνήσεις, να απομακρυνθούν οριστικά από την αμαρτία, να αποκτήσουν χριστιανικό ήθος με την τήρηση των ευαγγελικών εντολών κι έτσι να γίνουν ικανοί για την άσκηση της νοεράς και καρδιακής προσευχής.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενας ΑΓΙΟΣ γέροντας υπερήλικας που γνώριζα
μου έλεγε ότι το αμάρτημα της πορνείας και όλα τα συναφή
τη σημερινή εποχή ΔΕΝ πολεμείται με μακροχρόνια αποχή από τη θεία Μετάληψη, αλλά αντιθέτως με πολύ πυκνή και συνεχή θεία Μετάληψη, διότι..οι ορμόνες βαράνε άγρια κόκκινο και στη νεολαία και στη..γηραλέα και αλίμονο αν ο άνθρωπος δεν προσέλθει να λάβει την ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Αυτή την ΩΦΕΛΕΙΑ από τη ΣΥΝΕΧΗ θεία Μετάληψη οι με ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ιερουργοι ιερείς ΔΕΝ την αξιολογούν όσο πρέπει επειδή ΔΕΝ το έχουν ΣΤΕΡΗΘΕΙ και επομένως, ΕΞ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΔΕΝ γνωρίζουν ΟΥΤΕ τον ΠΟΝΟ της ΣΤΕΡΗΣΗΣ, ούτε την ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΩΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ Προσέλευση όπως ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ και ο Άγιος Νικόδημος με τον Αγιο Μακάριο Κορίνθου, στο Περί Συνεχούς θείας Μεταληψεως σοφώτατον πόνημά τους.
Ειδικά σήμερα, η ΛΥΣΣΑ του δαίμονα (μια λύσσα που επηρεάζει άσχημα και ιερείς )έγκειται στον ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ με ΜΎΡΙΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΥΛΑΒΕΙΑΣ, τους πιστούς από το Αγιο Ποτήριο..

Ξέρω παπάδες που ΈΧΟΥΝ χάσει τα παιδιά τους, διότι ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ να κοινωνήσουν επειδή λέει " είχαν σχέση" . ΜΑ ΔΕΝ γίνεται να ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ, ΑΝ πάτερ μου, από την ΠΟΛΛΗ ΣΟΥ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΕΣΎ, ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΤΟν ΑΝΑΦΟΥΦΟΥΛΙΑΣΜΈΝΟ ΟΡΜΟΝΙΚΑ, ΈΡΜΟ ΝΕΟ, από την προσέλευση...

Ελπίζω να μη σας στενοχώρησα με την τοποθέτηση.
Αλλά...εξ εμπειρίας και παρατηρήσεως πολλών περιπτώσεων, ομίλησα.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Καμία περίπτωση δεν είναι ίδια και είναι ένα από τα πλέον καυτά θέματα

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμε τον εκάστοτε πνευματικό με την φώτιση που λαμβάνει να καθοδηγήσει την κάθε περίπτωση. Εγώ η αναξιότητά μου δεν μπορώ και δεν τολμάω να αναφέρω καμία προσωπική άποψη επι τόσω δύσκολων πνευματικων θεμάτων που μόνο ένας λειτουργός του Θεού μπορεί να έχει την φώτιση να εκφέρει. Το άν μπορεί κάποιος αμετανόητος να μεταλαμβάνει συνεχώς χωρίς αυτό να αποτελεί κρίμα και κατάκριμα ή αν αντίθετα χρειάζεται ποιό πολύ κατήχηση και ωφέλιμη συζήτηση, μόνο ο πονευματικός θα το πεί.
Ευχαριστώ και συγχωρέστε με

Kwsths22 είπε...

Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως πάλι πρέπει να υπάρχει μια εγκράτεια και νηστεία πριν την θεία μετάληψη σύμφωνα με πολλούς πνευματικούς. Είναι διαφορετικά να είναι κάποιος σε σχέση με ενα άτομο που σκοπεύει να παντρευτεί και άλλο να γίνεται με περιστασιακές σχέσεις ........