ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Αμερικανός βαπτίστηκε στο Άγιον Όρος

Ο Μπρεττ(Brett Collins από τη Μασαχουσέτη, Η.Π.Α.) αισθάνθηκε ότι βρίσκεται στην έρημο όταν κατάλαβε την ομορφιά της ορθοδοξίας. Μπορεί να μην καταλάβαινε τη ρωσική γλώσσα της Θείας Λειτουργίας στην Αμερική, κατάλαβε όμως ότι βρήκε τον αληθινό Θεό.

Κατάλαβε ότι: «υμίν γαρ εστίν η επαγγελία και τοις τέκνοις υμών και πάσι τοις εις μακράν,όσους αν προσκαλέσηται Κύριος ο Θεός ημών»(Πράξ.2,39)
Μία πιστή Ρωσίδα του είπε κάποτε ότι εάν θέλει να βρει και να δει την αληθινή πίστη των αγίων μας πρέπει να πάει σε μια ορθόδοξη χώρα. Τελικά αποφάσισε να επισκεφτεί το Άγιον Όρος. Διέσχισε τον ωκεανό με μια καθαρή σκέψη. Να βάλει μια αρχή στην εν Χριστώ Ζωή, να γεννηθεί «εξ ύδατος και πνεύματος».
Πριν πατήσει το πόδι του στο Άγιον Όρος και ενώ βρισκόταν στο καραβάκι για Δάφνη συνάντησε το γιατρό Ράντου Τίμις. Τον ρώτησε εάν είναι δυνατόν να βαπτιστεί στο Άγιον Όρος και ο Ράντου βλέποντας τον εν Θεώ ζήλο του και την πίστη του τον οδήγησε στη Ρουμάνικη σκήτη του Τιμίου Προδρόμου. Εκεί αφού ο ηγούμενος π. Πετρώνιος και ο πνευματικός της μονής π. Ιουλιανός τον εξέτασαν στη γνώση των δογμάτων της πίστεώς μας, τον βάπτισαν έπειτα από μερικές μέρες.
Του έδωσαν το όνομα Ιουστίνος και το μυστήριο της βαπτίσεως τέλεσαν οι πατέρες Ιουλιανός Λάζαρ και Δαμασκηνός Ράους, ενώ ανάδοχος ήταν ο γιατρός Ράντου Τίμις.Το επιθυμούσε πολύ  να βαπτιστεί ο Ιουστίνος γνωρίζοντας τα λόγια του γέροντα Παισίου που έλεγε: ¨Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τα έργα του Θεού με το μυαλό του, αν δεν προσπαθήσει πρώτα να ζήσει με τέτοιο τρόπο που να φέρει τη χάρη του Θεού στη ζωή του¨.
Και να, αυτός προσπάθησε και από τη στιγμή εκείνη η χάρη του Θεού είναι μαζί του μαθαίνοντας σ΄ αυτή την σκήτη ότι υπάρχει«είς Κύριος,μία πίστις,εν βάπτισμα» (Εφεσ. 4,5)

μετάφραση-www.proskynitis.blogspot.com
πηγή περιοδικό-''Lumea Credintei'

Δεν υπάρχουν σχόλια: