ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ο ηγούμενος Εφραίμ και ο αθλητής του NFL

Μια εικόνα του Γέροντα Εφραίμ βρίσκεται στα αποδυτήρια μιας ενός εκ των μεγαλύτερων ομάδων φούτμπολ. Χάρη σε ένα σύγχρονο "Σαμψών" που μέσω του γάμου του με μια Ελληνοαμερικανίδα, μυήθηκε ελληνορθόδοξη πίστη.

Στις σελίδες των New York Times φιλοξενήθηκε η ιστορία του Τρόι Πολαμάλου (σ.σ. ο σύγχρονος Σαμψών που λέγαμε) και η σχέση του με τον πνευματικό του, τον ηγούμενο της μονής Βατοπαιδίου!
Την ιστορία του Πολαμάλου την έχουμε γράψει στο παρελθόν. Στην off season επισκέπτεται το Άγιο Όρος και διάφορα ορθόδοξα μοναστήρια στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Είναι ενεργό μέλος της ελληνορθόδοξης οικογένειας του Πίτσμπουργκ και κάνει το σταυρό του μετά από κάθε save.
Πιστή συντροφιά στο δρόμο για την κατάκτηση ενός δεύτερου Super Bowl είναι ένα βιβλίο ονόματι "Συμβουλές από το Άγιο Όρος", το οποίο πωλείται στο Amazon και περιέχει γραπτές ομιλίες και γράμματα του Εφραίμ.
Ο Πολαμάλου νιώθει πολύ κοντά στον Εφραίμ και έδωσε το όνομα του μοναχού στον δεύτερο γιο του. Το πρώτο παιδί του Τρόι και της Θεοδώρας βαφτίστηκε Παΐσιος!
Ο Πολαμάλου έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τους Πίτσμπουργκ Στίλερς στα επτά χρόνια παρουσίας του στο NFL. Η ζωή του άλλαξε, όπως υποστήριξε, όταν επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, προσθέτοντας ότι διέκρινε γύρω του ταπεινότητα και θυσία για το γενικότερο καλό.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας του είναι ο τελευταίος άνθρωπος που ανεβαίνει στο λεωφορείο, καθώς προσεύχεται για αρκετή ώρα μετά από αγώνα. Στη συνέχεια συγκεντρώνει προσεκτικά ορισμένα από τα προσωπικά του αντικείμενα. Μια φωτογραφία του Εφραίμ, μία εικόνα του Ιησού και μια της Παναγίας.
Οι συμπαίκτες του τον ψήφισαν ως τον πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας τη φετινή σεζόν. "Όταν χρειαζόμαστε καθοδήγηση, σε αυτόν στρεφόμαστε. Ο Τρόι είναι σημαντικότερος άνθρωπος από αρκετούς που κηρύσσουν το λόγο του Θεού", τόνισε ο συμπαίκτης του, Τζέιμς Χάρισον.
Ο 29χρονος που έγινε διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο όταν ασφάλισε τα μαλλιά του, παραχωρεί συνέντευξη μόνο όταν είναι υποχρεωμένος με την προϋπόθεση ότι δεν θα μιλήσει για την πίστη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: