ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Θαυμαστή εμφάνιση του Αγ.Λουκιλιανού στον γέροντα Παίσιο(3 Ιουνίου 1979)

Το 1979 ο Γέροντας Παϊσιος μετακόμισε από τον Τίμιο Σταυρό στο κουτλουμουσιανό κελί της Παναγούδας. Ήταν 3 Ιουνίου και ο Γέροντας λόγω της μετακόμισης δεν είχε βγάλει από τα κιβώτια τα εκκλησιαστικά βιβλία και δεν ήξερε ακριβώς την ημερομηνία ούτε φυσικά και τον εορταζόμενο άγιο. Έκανε τις ακολουθίες με κομποσχοίνι και όταν άρχισε να εύχεται και για τον άγιο της ημέρας, τον απασχόλησε ο λογισμός ποιος ήταν αυτός ο άγιος. Τότε εμφανίστηκαν μέσα στο εκκλησάκι δύο άγιοι, ο ένας μπροστά και ο άλλος από πίσω. Ο δεύτερος ήταν ο άγιος Παντελεήμων, τον οποίο αναγνώρισε ο Γέροντας. Ο πρώτος όμως τού ήταν άγνωστος. 
Από την απορία τον έβγαλε ο ίδιος ο άγιος που τού είπε: «Γέροντα, είμαι ο Λουκιλιανός.»
 Ο Γέροντας δεν πρόσεξε καλά το όνομα και ρώτησε: «Πώς; Λουκιανός;».
 «Όχι, Γέροντα. Είμαι ο Λουκιλιανός.» Και αμέσως οι δύο άγιοι εξαφανίστηκαν. Ο Γέροντας εντυπωσιάστηκε και βρήκε το μηναίο του Ιουνίου για να βεβαιωθεί αν γιόρταζε ο άγιος Λουκιλιανός. Πράγματι ήταν η μνήμη του.» 
(Από το βιβλίο του π. Διονυσίου Τάτση, «Ο ασκητής της Παναγούδας»)/ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Ας Πρεσβεύει για Όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός ανέστη!
Ο π. Αθανάσιος της Λεμεσού έχει πει κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες:
Ο π. Παΐσιος ήταν αποκαμωμένος από πλήθος προσκυνητών, που είχαν έρθει σ' αυτόν εκείνη τη μέρα, και λυπημένος σκεφτόταν: "Μα τι είδους μοναχός είμαι εγώ; Να βλέπω όλη μέρα κόσμο και να παραμελώ τα μοναχικά μου καθήκοντα! Ούτε ποιος άγιος γιορτάζει αύριο δεν ξέρω..." (σημ. δε θυμάμαι αν είπε "σήμερα" ή "αύριο" ο π. Αθανάσιος).
Τότε του εμφανίστηκε ένας ιερέας και του είπε "Είμαι ο ιερομάρτυς Λουκιλλιανός και με έστειλε ο Χριστός να σου πω ότι εγώ γιορτάζω. Και να μη στενοχωριέσαι, γιατί αυτό είναι το χρέος που σου έχει αναθέσει ο Κύριος, να συναντάς τους ανθρώπους" (το μεταφέρω ελεύθερα).
Με παραξενεύει βεβαίως ότι ο άγ. Λουκιλλιανός δεν ήταν ιερομάρτυς, δηλ. ιερέας και μάρτυς, αλλά απλός μάρτυς. Μήπως είναι άλλος άγιος; Ή μήπως δεν θυμόταν καλά αυτή τη λεπτομέρεια ο π. Αθανάσιος; Δεν ξέρω.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ