ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δάκρυσε η εικόνα του Αγίου Τσάρου Νικολάου

mirotocila ikona


Την εικόνα αυτή του Τσάρου Νικολάου την μετέφερε ένας Κοζάκος πριν λίγες ημέρες- μέσω Σερβίας -στο Άγιον Όρος.Σταμάτησε στην πόλη Τσασάκ στο σπίτι μιας ευλαβούς οικογένειας.Ο ιερομόναχος διαβάζοντας προσευχές μπροστά στην εικόνα και δεόμενος υπερ σωτηρίας της Ρωσίας και της Σερβίας,η εικόνα του Τσάρου Νικολάου δάκρυσε μυροβλύζοντας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επίσημη εκκλησία της Ρωσίας δεν έχει δεχθεί τον Τσάρο ως Άγιο. Κάποιοι έχουν φτιάξει και ναό του...

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Κάνετε λάθος.Η αγιοκατάταξή τους από το Πατριαρχειο Μόσχας έγινε το 2000.

Ανώνυμος είπε...

π. Γεωργιε επειδη βλεπω συχνα να αναφερομαστε σε εικονες, θελω να σε ρωτησω κατα ποσο ειναι υγιες η Εκκλησια να ασχολειται με εικονες ειδικα αν λαβουμε υποψη την προιστορια που υπαρχει με την ειδωλολατρια(ειδωλολατρια=λατρια υλικων περιλαμβανομενου και εικονων). Το καταλαβαινω σε παλιοτερες εποχες(100 χρονια πριν) να γινεται κατι τετοιο καθως υπηρχε σκοταδισμος. Το 2014 ομως γιατι;

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Ελάτε τώρα.Αφού ξέρετε την απάντηση.Εαν σας ενδιαφέρει πραγματικά υπάρχουν στο διαδύκτιο εκατοντάδες άρθρα για να σας διαφωτίσουν επί του θέματος.Αυτό που με διασκεδάζει πάντως είναι πως θεωρείται πως πριν 100 χρονια υπήρχε σκοταδισμός ενώ το 2014(όπου οι άνθρωποι πιστευουν στους θεούς του Ολύμπου,στα άστρα,στα μέντιουμ και σε οτι απίθανο αρκει να ειναι αντιχριστιανικο)γεμίσαμε φωταδιστές(αλοίμονο)