ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Θρησκευτικές διαμαρτυρίες για το Β. Ιρλανδία-Φινλανδία

Η διεξαγωγή του αγώνα της Βορείου Ιρλανδίας με την Φινλανδία την Κυριακή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους Ευαγγελιστές Προτεστάντες της χώρας
Η Βόρεια Ιρλανδία ετοιμάζεται να δώσει το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της ημέρα Κυριακή και το γεγονός αυτό έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις.

Αυτές προέρχονται από την πλευρά των Ευαγγελιστών Προτεσταντών που εκφράζουν δημόσια την αντίθεσή τους με τη διεξαγωγή του αγώνα αυτή την ημέρα (τους επιβάλλει η θρησκεία τους να μην κάνουν τίποτα την Κυριακή), με τη συγκεκριμένη κοινότητα να απειλεί με... μποϊκοτάζ.

"Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα διεθνές ποδοσφαιρικό ματς γίνεται στο Μπέλφαστ την Κυριακή και συνιστά μία ακόμα κρίσιμη στιγμή στην διαρκώς αυξανόμενη απόρριψη της Ημέρας του Κυρίου.
Όλο και περισσότερα αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα οργανώνονται τώρα τις Κυριακές, αδιαφορώντας όμως για τα δικαιώματα των Ευαγγελιστών που, λόγω της πίστης τους, δεν μπορούν να συμμετέχουν.


Πολλοί Ευαγγελιστές Προτεστάντες είναι φανατικοί οπαδοί της εθνικής ομάδας και θα ήθελαν πάρα πολύ να βρεθούν σε αυτό το ματς.

Αντιλαμβανόμαστε πως αυτά που υποστηρίζουμε δεν συμφωνούν με τους περισσότερους και υποψιαζόμαστε πως πολλοί που υποστηρίζουν πως είναι Προτεστάντες θα είναι παρόντες στο Winsor Park την Κυριακή", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα των Ευαγγελιστών Προτεστάντων στη Βόρεια Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: