ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Το σκήνωμα του Αγίου Φλώρου υποδέχθηκε το ομώνυμο χωριό της Μεσσηνίας

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Το σκήνωμα του Αγίου Φλώρου υποδέχθηκε το ομώνυμο χωριό της Μεσσηνίας
Με λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Φλώρου, ο κλήρος και οι άρχοντες το σκήνωμα του ομωνύμου αγίου, από την Ι. Μονή Αγίου Νικολάου του Νέου, της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας όπου και φυλάσσεται.
Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μήτσου. Στην υποδοχή και τη λιτανευτική πομπή που ακολούθησε, προέστησαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.
Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό που ακολούθησε, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, ενώ πλήθος πιστών συνέρρεε για να προσκυνήσει το χαριτόβρυτο σκήνωμα.
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Το σκήνωμα του Αγίου Φλώρου υποδέχθηκε το ομώνυμο χωριό της Μεσσηνίας
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κύριλλο για την παρουσία του, τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό, ευχόμενος ο άγιος να ενδυναμώνει την πίστη των ανθρώπων και να εδραιώνει στην καρδιά τους την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Στην τελετή παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελ. Αλειφέρη, ο τ. Υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο Πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, η Περιφ. Σύμβουλος Α. Μπούζα, ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, Δ. Πολίτης, ο τ. Δήμαρχος Μεσσήνης Ε. Αναστασόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με επικεφαλής τον Διοικητή της 120 Π.Ε.Α Ταξίαρχο Θ. Λάγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: