ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Βρέθηκε άφθαρτο το λείψανο του αρχιεπισκόπου Δημητρίου(Royster)

Ο π.Δημήτρης Royster(κατά κόσμον Robert Royster)γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1923 στο Τέξας και ήταν Αρχιεπίσκοπος Ντένβερ (1978-2009)και έξαρχος Μεξικού(1972-2008).

Αποτέλεσμα εικόνας για bishop dmitri royster
Ο Robert Royster γεννήθηκε σε μία  οικογένεια βαπτιστών.
Από μικρός μελετούσε την Αγία Γραφή και κατάλαβε ότι το πνεύμα της Αγίας Γραφής και το πνεύμα του προτεσταντισμού είναι ασυμβίβαστα.
Το 1941 βαπτίστηκε ορθόδοξος μαζί με την αδελφή του.
Το 1941-1943 σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Τέξας.Από το 1943 υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό ως διερμηνέας της ιαπωνικής γλώσσας.Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας αποπεράτωσε τις σπουδές του παίρνωντας τον τίτλο του Master of Arts στην ισπανική γλώσσα και έγινε καθηγητής ισπανικής φιλολογίας.
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για bishop dmitri royster
Το 1954 χειροτονήθκε ιερέας και ποίμανε στον ναό του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Ντάλλας μέχρι το 1969.Στις 29 Ιουνίου 1969 χειροτονήθηκε βοηθός επίσκοπος στην επαρχία του Σαν Φραντσίσκο και της Δύσης(Diocese of San Francisco and the West).
Αποτέλεσμα εικόνας για bishop dmitri royster
Το 1978 ορίστηκε να ποιμάνει την Επαρχία του Νότου(Diocese of Dallas and the South)η οποία περιελάμβανε τις ακόλουθες πόλεις:Alabama, Arkansas, North Carolina,South Carolina ,Florida,Georgia, Kentucky,Louisiana,Mississippi,New Mexico, Oklahoma, Tennessee, Texas și Virginia.
Dmitri Royster.jpg
Το 1993 έλαβε τον τίτλο του αρχιεπισκόπου και απο τον Νοεμβριο του 2008 εως τον Μάρτιο του 2009 ως αρχαιότερος στην τάξη ήταν τοποτηρητής της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και καπέλο
Εκοιμήθη στο Ντάλλας στις 15/28 Αυγούστου 2011.
Αποτέλεσμα εικόνας για bishop dmitri royster
Το λείψανο του βρέθηκε άφθαρτο εχθές 4 Μαρτίου 2015.Βέβαια είναι νωρίς ακόμη να πούμε εάν είναι ένας νέος Άγιος της εκκλησίας.Ας γίνει το θέλημα του Θεού.Το λείψανο θα μεταφερθεί στον ναό του Αγίου Σεραφείμ στο Ντάλλας.

Απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κονισπολιάτης proskynitis.blogspot


Υπάρχει σελίδα στο facebook αφιερωμένη στον επίσκοπο Δημήτριο Archbishop Dmitri (Royster) of Blessed Memory
Άλλα σχόλια στο Death to the world στο Facebook

1 σχόλιο:

ΑρΜΑρΤΩΛΟC είπε...

Τήν ευχή του νά έχουμε...ΑΜΗΝ+