ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Λίγο μετά την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου..!



 Μόλις ο Άγιος Άφησε την τελευταία του πνοή στον 2ο θάλαμο, του 2ου ορόφου, του Αρεταίειου, η μοναχή Ευφημία (μία από τις δύο μοναχές που στάθηκαν στο πλευρό του καθ' όλη την διάρκεια της νοσηλείας του) μαζί με κάποιες νοσοκόμες άρχισαν να ετοιμάζουν το ιερό του σκήνωμα για τα περαιτέρω.

  Κάποια από τις νοσοκόμες ή η μοναχή Ευφημία, άφησε πρόχειρα την φανέλα που φορούσε ο Άγιος, στο διπλανό κρεββάτι. Στο κρεββάτι αυτό νοσηλευόταν ένας άρρωστος που είχε αναπηρία στα κάτω άκρα. Αμέσως μόλις τον ακούμπησε η φανέλα του Αγίου, ο ασθενής σηκώθηκε και άρχισε να περπατάει!


Μία από αυτές τις νοσοκόμες ήταν και η Στάσα Καλοκάγαθου της οποίας ο σύζυγος έπασχε από ανίατη ασθένεια. Η Στάσα, λοιπόν, σκούπισε μ' ένα βαμβάκι λίγο μύρο από το μέτωπο του Αγίου και επάλειψε με αυτό τον ασθενή άντρα της, ο οποίος θεραπεύτηκε αμέσως και παρευρέθηκε στην νεκρώσιμη ακολουθία του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γάζες που αφαίρεσαν από το ιερό σκήνωμα ευωδίαζαν και γι' αυτό τον λόγο οι νοσοκόμες δεν τις έριξαν στον κλίβανο (ως είθισται) αλλά τις έθαψαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΕ μου Νεκταριε σε ευχαριστω που με γλυτωσες απο τον θανατο , οταν ημουν μαθητρια γυμνασιου.
Μια νοσοκομα ηλικιωμενη τον ειδε τον Αγιο στο θαλαμο μου , την νυχτα ενω κοιμομουν, να με σταυρωνει και να της λεει: θα γινει καλα..δεν θα χρειαστει κι αλλο χειρουργιο"....
Αυτη η νοσοκομα μας ειπε το πρωι, πως :"ενας ιερεας μπηκε και την σταυρωσε
και ειπε δεν θα γινει άλλο χειρουργιο, θα γινει καλα"....
Οταν η ξαδελφη της μαμας μου, εφερε και ακουμπησε στο κομοδινο την εικονα-φωτογραφια του Αγιου Νεκταριου, ΦΩΝΑΞΕ ΔΥΝΑΤΑ : να αυτος ηταν ο παπας...αυτος την σταυρωσε. Και τοτε της ειπαμε οτι ειναι Αγιος και εκεινη θαυμασε !
Μα ειναι ολοζωντανος λεει. τον ειδα !

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !!!!!!!!!!!!!!