ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Οταν πεις την λέξη Εξομολόγηση ο άλλος αντιδράει λές και βάζει το χέρι του στην πρίζα.

Γιατί αυτή η αρρωστημένη θρησκειοποίηση;
Σχετική εικόνα
..Αρχίζουμε και ξεπερνάμε και τους ειδωλολάτρες έχουμε φύγει μπροστά κατά πολύ.Το Ορθόδοξο βίωμα έχει δώσει την θέση του στην "μαγική" λατρεία. Μια επιφανειακή επαφή με το Θεό και για κοινωνιολογικούς λόγους και ζήσαμε όλοι καλά και εμείς καλύτερα. Βγάλε από την Ορθόδοξη πίστη την "προσωπική σχέση" με το Πρόσωπο του Χριστού και μόλις έφτιαξες μια πολύ ωραία ειδωλολατρική θρησκεία. Συναλλαγή, τυπικότητα ... και εντάξει πήραμε την ευλογία στο τσεπάκι μας.

 Πολύ απλά, θέλουμε να σωθούμε χωρίς κόπο, μαγικά. Φυσικά αυτό δεν γίνεται τέτοια σωτηρία δεν υπάρχει. Θέλουμε να κοινωνήσουμε ανεξομολόγητοι και να πάρουμε την ίδια ευλογία με αυτόν που 40 μέρες νήστευε και προσπαθούσε να εφαρμόσει τις ευαγγελικές αλήθειες στη ζωή του. Είναι τρομερό όταν μιλάμε οι Ιερείς για αυτό το Μυστήριο βλέπουμε τον κόσμο να τρελαίνεται. Οταν πεις την λέξη Εξομολόγηση ο άλλος αντιδράει λές και βάζει το χέρι του στην πρίζα. Ουρλιάζει ο δαίμονας διότι ξέρει όταν μέσα από αυτό το Μυστήριο θα ξεσπιτωθεί από την καρδιά του ανθρώπου.

"Σιγά πάτερ μου κορόϊδο ειμαι να νηστέψω , θα κρατηθώ λίγο την Μεγάλη εβδομάδα και θα κοινωνήσω λέγοντας δυο κουβεντούλες σε μια εικόνα και καθάρισα. Δεν θέλει πολλά ο Θεός"
Τέτοιο είναι το Ορθόδοξο φρόνημα στις μέρες μας.... Κουμπώνεις τον Χριστό στα μέτρα σου, φτιάχνεις και μια προσωπική κοσμοθεωρία πλάνης και κοιμάσαι ήρεμα το βράδυ. Και σε κουβέντας σε τραπέζια με το σόι το παίζεις και Θεολόγος της κακιάς ώρας.
Νομίζουμε ότι επειδή φάγαμε λίγο φρουτάκι το βράδυ και αύριο θα κοινωνήσουμε νηστικοί θα πάμε στο Παράδεισο ή οτι θα αρχίζουμε να βλέπουμε αγγέλους ή οτι δεν θα αρρωστήσουμε......Αν είναι έτσι τσάμπα τα συναξάρια..Ερχεται.Τσάμπα οι μετάνοιες των Αγίων , οι ομολογίες, τα μαρτύρια...

  Μεγάλη Τετάρτη στο Ευχέλαιο έρχεται κόσμος που δεν πατάει ποτέ στην εκκλησία όλο τον χρόνο απλά για να πάρει λίγο λαδάκι για ευλογία,μην αρρωστήσουμε να μας έχει καλά ο Θεούλης. Φυσικά θα πάρουμε και λαδάκι delivery στον άντρα μας που είναι στο καφενείο και πίνει τσίπουρα γιατί δεν μπορούσε (δηλαδή δεν ήθελε) να έρθει στην εκκλησία. Το ίδιο γίνεται με το αντίδωρο. (Δεν μιλάμε για αρρώστους που δεν μπορούν να έρθουν). Πήραμε ευλογία άρα καθαρίσαμε ...
 Αν η σωτηρία ήταν εφαρμογή στο κινητό θα ξενυχτούσαμε να κερδίσουμε τις πίστες για να μπούμε στον παράδεισο. Λίγο προσευχούλα και νηστεία μας φαίνονται βουνό. Θέλουμε να μας αγαπάνε, ενώ εμείς δεν θέλουμε να παλέψουμε για την αγάπη. Γι΄αυτό μειώνονται οι γάμοι. Θέλουμε την ηρεμία μας, την ησυχία μας χωρίς κόπο, χωρίς άσκηση. Θεωρούμε οτι γιορτάζουμε επειδή θα χορτάσει η κοιλιά μας. Για την ψυχή και την καρδιά μας ούτε λόγος.
Τέτοια σωτηρία δεν υπάρχει και πρέπει να το καταλάβουμε. Η Ορθόδοξη πίστη είναι μια μάχη με τον εαυτό μου , ένας πόλεμος με τους δαίμονες και μια αδυναμία που παλεύω να γίνει δύναμη για να αγαπήσω αυτόν που με έφτιαξε ώστε να θεραπευτώ. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Εκατό λίτρα αγιασμό να πιούμε, διακόσια λίτρα με λάδι ευχελαίου να χριστούμε, όσους επιτάφιους να στολίσουμε και να πάμε στην Θεία Κοινωνία το Πάσχα, αν δεν έχουμε πόθο Χριστού και μετάνοια με σκοπό την σωτηρία μάταια κοπιάζουμε.
Κάθε μέρα την Μεγάλη Εβδομάδα "Στο ίδιο έργο θεατές"...ευτυχώς που υπάρχουν και ψυχές σαν τον μετανοημένο ληστή και ευωδιάζουν οι μέρες λίγο παράδεισο...
Απλά....αυτές τις μέρες τις βιώνουν όσοι έχουν μετανοημένη καρδιά....για τους υπόλοιπους θα ειναι απλά κάποιες μέρες με αριθμούς και τίποτε άλλο...
Έρχεται ο Νυμφίος........Έχουμε ένδυμα γάμου;..Καλή μετάνοια...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πολύ εύστοχο κ δυστυχώς βαθιά αληθινο πέρα για πέρα το σχόλιο σας. Παντου ακους τέτοιες κουβέντες και μακρυά από τους παπάδες και την εκκλησία και εμένα ο Θεός με ακούει κ τέτοιες πλανες. Το χειρότερο είναι πόσο λοιδορούν αντιδρούν ειρωνευειρων όποιον προσπαθεί έστω κ λίγο να κάνουν πνευματική ζωή. Τον αποδοκιμάζουν όταν εκείνος χρειάζεται ενθαενθάρρ,όχι ότι είμαι εγώ κανένας άγιος ίσα ίσα πιο αμαρτωλος είμαι ούτε ζητάω το μπράβο από τους άλλους αλλά τι καλα θα ήταν να έχεις την στηριστ τους να υπαρυπά αλληλοστηριξη κ να μαζί να κοπιαζουμε πνευματικά. Εδώ για να μείνω ως τέλος την Ανάσταση δίνουμε μάχη με τον πατερα μου.
Πιστεύω βεββέβ ότι ανεκαθες ετσι ήταν τα πράγματα απλά προβάλλονται πιο πολύ σήμερα