ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο μέγας ομολογητής π.Γκεόργκε Κάλτσιου Ντουμιτρεάσα μιλάει για την αίρεση του οικουμενισμου

Μετά την πτώση του κομμουνισμού στη Ρουμανία ο π. Γκεόργκε(διαβάστε εδώ το θαυμαστό βίο του) μιλούσε για έναν άλλο κίνδυνο, τον καπιταλισμό:


«Τουλάχιστο οι κομμουνιστές ήταν φανεροί εχθροί. Οι καπιταλιστές μιλούν για το Θεό αλλά σταδιακά τον διώχνουν από την κοινωνία, τα σχολεία, την οικογένεια και κυρίως από την ψυχή του ανθρώπου».

Στα άρθρα του και στις ομιλίες του ανα τη χώρα, αν και σε προχωρημένη ηλικία μιλούσε για την πιο μεγάλη αίρεση του αιώνα, τον οικουμενισμό. Γι’ αυτή την αίρεση έλεγε πως πίσω από τις λεγόμενες «καλές προθέσεις» κρύβονται όχι η ειλικρινής επιθυμία για μια πίστη, αλλά τα δαιμονικά συμφέροντα της παγκόσμιας κυβέρνησης. Η επιθυμία κάποιων να κυριαρχήσουν στους λαούς. Η ορθοδοξία δεν έχει τίποτα να διαπραγματευτεί σε θέματα πίστεως, αυτή ξεπερνάει τα όρια της ανθρώπινης λογικής. Η αλήθεια δε διαπραγματεύεται.

Μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις με οποιοδήποτε θρήσκευμα, αλλά όχι στα πλαίσια μιας οικουμενικής κίνησης . Εμείς έχουμε την πίστη μας, τις παραδόσεις μας, την κουλτούρα μας το παρελθόν μας. Γιατί να παραιτηθούμε απ’ αυτά για κάτι ξένο και χωρίς ιερότητα; Η Εκκλησία πρέπει να παλέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: