ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ο παπισμός στον Ντοστογιέφσκι

«Ό Ρωμαϊκός καθολικισμός δεν είναι πια χριστιανισμός».


«Οι Δαιμονισμένοι».

«... Ό καθολικισμός είναι πίστη μη χριστιανική... Ό καθολικισμός της Ρώμης είναι χειρότερος από τον αθεϊσμό... Ό αθεϊσμός κηρύττει μονάχα το μηδέν, ό καθολικισμός, όμως προχωρεί πιο πέρα ακόμα κηρύττει ένα διαστρεβλωμένο Χριστό, ένα Χριστό αντίθετο του Χρίστου. Κηρύττει τον Αντίχριστο».

«Ό ηλίθιος» (Δ', 1, VII)

«... Ή Ρώμη άνεκήρυξε ένα Χριστό πού υπέκυψε στον τρίτο πειρασμό του σατανά... Διεκήρυξε σε όλο τον κόσμο πώς ό Χριστός δεν μπορεί να βασιλέψει χωρίς την επίγεια βασιλεία. Ήταν το ίδιο σαν να άνεκήρυξε ό καθολικισμός τον Αντίχριστο, κι αυτό ήταν πού κατέστρεψε την Δύση».

«Οι Δαιμονισμένοι».

«... Ό Πάπας άρπαξε γη, έκατσε σε γήινο θρόνο και επήρε ξίφος στα χέρια του. Από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτε, μονάχα πού στο ξίφος πρόσθεσαν καί το ψευδός, την ραδιουργία, την απάτη, τον φανατισμό, την πρόληψη, το έγκλημα».


«Ό Ήλίθιος».

«... Παίξανε (οι παπικοί) με τα πιο αγία, τα πιο δίκαια, τα πιο αγνά, τα πιο φλογερά αισθήματα του λάου. "Ολα, όλα τα προδώσανε, για να κερδίσουν την ανάξια γήινη εξουσία. Δεν είναι, λοιπόν, όλα αυτά διδασκαλία του Αντίχριστου;»

«Ό Ηλίθιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: