ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ψυχοσάββατο, στο βεβηλωμένο ορθόδοξο κοιμητήριο της πόλης Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα


Μερικές εκατοντάδες Σέρβων, συνοδευόμενοι από άνδρες της αστυνομίας του Κοσόβου, επισκέφθηκαν το  Ψυχοσάββατο, το ορθόδοξο κοιμητήριο στο νότιο μέρος της πόλης Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, του Κοσσυφοπεδίου, όπου αντίκρισαν, και τούτη τη φορά, κατεστραμμένες ταφόπλακες.
Οι Σέρβοι πιστοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, επειδή στο σερβικό  κοιμητήριο του νοτίου μέρους αυτής της πόλης, στο οποίο ζουν κυρίως Αλβανοί, το 90 τοις εκατό από τις ταφόπλακες  είναι κατεστραμμένο, και οι  Σέρβοι δεν κηδεύονται εκεί ήδη από το έτος 1999, ενώ το αλβανικό νεκροταφείο στο βόρειο μέρος της πόλης Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, στο οποίο ζουν κυρίως Σέρβοι, παραπένει απείρακτο και δεν υπάρχει ούτε μια βεβηλωμένη ταφόπλακα.

1 σχόλιο:

Andrew είπε...

Ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση το νεκροταφείο… στο υπόλοιπο Κόσοβο δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο. Αυτούς τους γρανίτες που βάζουν οι Σέρβοι στους τάφους, τους ξήλωσαν οι Αλβανοί και τους έβαλαν σε κτίρια. Άσε που το 2000 είχαν βάλει και νάρκες κατά προσωπικού μέσα στα νεκροταφεία για να πηγαίνεις κατευθείαν να βρίσκεις τον συγγενή σου στον άλλο κόσμο….