ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ο Πατριάρχης Μόσχας με χιλιάδες πιστούς σε λιτανεία 17χλμ

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
lit-mosxa-9
Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την 700η επέτειο από την γέννηση του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ.
Σήμερα από την Ιερά Μονή Ποκρόβσκι Χοτκοβο, όπου φυλλάσονται τα λείψανα των γονέων του Αγίου Σεργίου(ΕΔΩ), ξεκίνησε πομπή με λιτανεία 17 χιλιομέτρων με προορισμό το Σεργκιέβ Ποσάντ.
Της λιτανευτικής πομπής προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος νωρίτερα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου τέλεσε παράκληση.
"Σήμερα από εδώ γίνεται η έναρξη του ιωβηλαίου για τους εορτασμούς του Αγίου Σεργίου", ανέφερε μετά το πέρας της λιτανείας ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι "η σημερινή πομπή είναι κάτι ιδιαίτερο, που ποτέ δεν έζησα στην ζωή μου. Δεν ήταν απλά μια πορεία, ούτε ενα μονοπάτι, ήταν μια πομπή, η οποία συνοδεύονταν απο αδιάλειπτη προσευχή."
"Ευχαριστώ όλους εκείνους που έψαλλαν κατά τη διάρκεια της πομπής, και πιστεύω ότι οι προσευχές μας έφθασαν στον θρόνο του Θεού, και του Αγίου Σεργίου", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην θυσία της πεζοπορίας των 17 χιλιομέτρων, τονίζοντας ότι "οι άνθρωποι σήμερα σκέφτονται λογικά λέγοντας είναι απαρραίτητο να περπατήσω τόσο δρόμο... Ναι πρέπει! Δίνουμε στον Θεό λίγο απο την σωματική μας θυσία, ως μια μικρή δωρεά, για να έχουμε και κάτι στον ουρανό αν μας ζητηθεί."
Κλείνοντας ο Πατριάρχης Κύριλλος ζήτησε από τους χιλιάδες πιστούς να προσευχηθούν για τα θύματα του Μετρό της Μόσχας, διότι σήμερα στην ρωσική πρωτεύουσα είναι ημέρα πένθους.

lit-mosxa-1
lit-mosxa-2
lit-mosxa-4
lit-mosxa-5 
lit-mosxa-3
lit-mosxa-6
lit-mosxa-7
lit-mosxa-8
lit-mosxa-10
lit-mosxa-11
lit-mosxa-12
lit-mosxa-13
lit-mosxa-14
lit-mosxa-15
lit-mosxa-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: