ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Χωράει η νηστεία στην σύγχρονη, ''προοδευτική'' ζωή μας;

"ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ" 
Ομιλία του Σεβασ. Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου 10 -4 -14

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ.
νηστεια τροφων.
νηστεια παθων.
νηστεια απολαυσεων...
πολλων ειδων νηστειες εχουμε.
ειδα μια Καθαρα Δευτερα...καποιους να πινουν μπυρα, κρασσι , ουζο και να τρωνε νηστισιμα ψαρια ! και θαλασσινα!
μου φανηκε αστειο.δεν κατεκρινα κανεναν , απλα σκεφτηκα πως οι ανθρωποι αυτοι δεν ηξεραν και δεν ρωτησαν να μαθουν. Ο Θεος θα τους κρινει.
Ειδα και άλλους να κανουν αλαδωτο και να καπνιζουν.
ειδα και άλλους ,"ανενταχτους" να νηστευουν τα φαγητα και στο φβ,όπου εχουν 4 προφιλ συγχρονως,και να κανουν φλερτ με ιδιου φυλου άτομα.(ι.λ.)
απλα τα αναφερω , διοτι μερικα πραγματα σκανδαλιζουν περισσοτερο απ τις τροφες.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.ΑΜΗΝ, ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα...Η νηστεία είναι Δώρο Θεού.Κυριολεκτικώς.! θα σας πω ένα θαύμα!
Μιά χρονιά,όταν ήμουν εντελώς υγειής,ήμουν σε μία εν Χριστώ παρέα, σε ένα νησί, που μόλις είχα πάει.Ένα απόγευμα, στον εσπερινό πολλοί λέγανε στον Πνευματικό της ενορίας και της παρέας, οτι θα κάνουν τριημέρι (νηστεια 3 ημερών χωρις νερο- χωρις τροφη)...Μεχρι εκεινη τι στιγμη δεν ηξερα καν τι ειναι αυτο! Ειπα και γω με αυθορμητισμο: Πάτερ να κανω και γω τριημέρι ?; μου δινετε ευλογια; Ναι μου λεει, κανε! - Ε,σας πληροφορω πως εκανα με την Χαρη του Θεου και την ευλογια του πνευματικου, πολυ ευκολα, δεν πεινασα,δεν διψασα και μου φαινοταν απιστευτο πως δεν ενιωσα καν εξαντηληση, ολη μερα στις πολυωρες ακολουθιες και εν κινηση.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΘΑΥΜΑ. δεν κοπιασα καθολου, δεν εκανα τιποτα εγω! σιγουρα δεν θα πηρα καν μισθο...αφου ο Θεος τα εκανε ολα!
ηταν μια πολυ γλυκια εμπειρια! ΕΙναι φοβερο να μη τρως και να μην πεινας!
να μην πινεις νερο και να μη διψας.! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ.......ΠΑΡ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΤΗΤΑ ΜΟΥ.
τωρα δεν μπορω να νηστεψω πλεον ,οχι μονο για λογους υγειας, αλλά γιατι ειμαι αμελης και δεν εχω τον ιδιο ζηλο με την χρονικη περιοδο της αρχης της μετανοιας μου.
Ημαρτον Κυριε, συγχωρεσε με.